Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. 2024 е годината на дракона. Какво означава това?

Life

2024 е годината на дракона. Какво означава това?

2024 е годината на дракона. Какво означава това? - Tribune.bg
Снимка:

В много източни култури, включително китайската, Драконът е едно от дванадесетте животни, които представляват китайските зодиакални знаци. Всяко животно е свързано с определена година в дванадесетгодишен цикъл. Драконът е високо ценен и считан за един от най-мощните и благоприятни знаци.

В китайската култура Драконът се разглежда като символ на сила, мощ и късмет. Смята се, че хората, родени в годината на Дракона, наследяват някои от тези черти. Те често се смятат за амбициозни, уверени и харизматични личности. Също така се вярва, че драконите носят късмет и успех на хората около тях.

Как да спечелим късмет през годината на Дракона 2024?

Китайците вярват, че това, което правите в началото на новата година, ще повлияе на късмета ви през следващата година. Раздаването на червени пакети на деца и възрастни ще помогне да отхвърлите лошия късмет (демон Ниан) и да донесе късмет.

Освен това, украсете къщата си с дървета кумкуат (символизиращи богатство и късмет), носете своя късметлийски цвят (жълто, червено) и яжте храна за късмет като оризови кнедли (семейна задружност), пържени фъстъци, покрити с брашно (жизненост), орехови бисквитки ( щастие) и т.н. са популярни начини за извличане на късмет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети