Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. 3 грешки при избора на консумативи за заведения, които ви струват скъпо

Life

3 грешки при избора на консумативи за заведения, които ви струват скъпо

3 грешки при избора на консумативи за заведения, които ви струват скъпо - Tribune.bg

Когато управляваш заведения за хранене или кетъринг бизнес, изборът на правилните консумативи е от огромно значение за качеството на предлаганите услуги и удовлетворението на клиентите. Ако те не са подходящи, това може да доведе до сериозни икономически загуби, да компрометира хигиената и да остави негативно впечатление у посетителите. За да избегнеш най-често срещаните проблеми при избора, разбира се, е добре да знаеш какви са те и точно за това ще ти разкажем в следващите редове.

Избираш нискокачествени продукти

Понякога в стремежа си да спестиш от бюджета е възможно да заложиш на евтини еднократни консумативи. Това обаче често води до:

  • лошо представяне – тънките чинии и чаши се чупят лесно и оставят неприятно впечатление у клиентите;
  • повишена консумация – когато материалите са некачествени, ще използваш двойно повече артикули за същия обем работа;
  • компрометиране на хигиената – нискокачествените и дефектни опаковки могат да компрометират безопасността на храната.

Затова е важно да инвестираш в избор на консумативи с гарантирано качество, които ще издържат по-дълго и ще осигурят по-високо ниво на безопасност, съветват професионалистите от Konsumativ.

Поръчваш неправилни продукти, които не са съобразени с вида на заведението

Не всяка чиния или кутия за храна е подходяща за всеки тип заведение. Когато не направиш правилен избор на консумативи според спецификата на предлаганите храни, рискуваш:

  • лошо съхранение на храната – неподходящата опаковка може да развали качеството на продукта при доставянето му;
  • излишно харчене на средства – купуваш продукти, които не използваш ефективно и трупаш ненужни разходи;
  • негативно впечатление – неподходящата презентация на храната влияе директно върху възприятието на клиента за качеството на услугата.

Добре е да правиш избор на консумативи спрямо конкретните нужди на заведението – независимо дали става дума за кафене, бързо хранене, или изискан ресторант.

Пренебрегваш доставката на консумативите и комуникацията с доставчика

Честа грешка е да не обръщаш внимание на условията за доставяне и поддръжката на асортиментите. Това може да доведе до:

  • закъснения в доставките – липсата на навременна доставка води до спиране на работния процес;
  • несъответствие в продуктите – ако не провериш доставката, може да се окаже, че тя съдържа различни артикули от заявените.

И, естествено, ако консумативите не са на ниво, клиентите веднага усещат, че правиш компромис с обслужването.

Ето защо е важно да работиш с професионалисти, които предлагат качествени решения и надеждна доставка, и да подходиш правилно към избора на консумативи. Подбери ги правилно и те ще ти помогнат да превърнеш ресторанта си в отлично място за хранене и да минимизираш разходите още от първия ден.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Кога смятате, че ще бъдат следващите парламентарни избори?
Покажи резултати Скрий резултати