Домашна кухня от нас за вас: Лаврак и ципура на фурна със соте картофи
Предлагаме ви напълно домашна рецепта, съобразена със сезона и с условията във всеки дом.
Лаврак и ципупура на фурна е достъпна рецепта за всяко домакинство. Знаете колко досадно е приготвянето на барбекюто и миенето след това, ако решите да ги направите по този начин ;).
И също така е лека и доста пестелива от към калории рецепта.
Предлагам ви тази рецепта:
Лаврак и ципура по избор или и идвете.
Всяка риба се почиства и измива. Намазват се отвътре и отвън със зехтин и се посоляват. В корема на рибите се слага лимон на шайби и клонка розмарин - по избор.
Фурната се загрява на 200 градуса на долен и горен реотан. В подходяща тава се подлага фолио.
Всяка риба се слага в хартия за печене и се увива и във фолио по отделно. Пече се около 30 мин.
Когато е готова се отваря и се запича на горен реотан.
Картофите се приготвят отделно.
Режете на кубчета и печете върху хартия за печене на 180-200 градуса със зехтин, сол и малко червен пипер, като разбърквате до готовност.
Сервира се с бяло вино, лимон и много любов.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/Life/domashna-kuhnya-ot-nas-za-vas-/