Евтини и вкусни хлебни кюфтета
Домакините всеки ден търсят нови идеи за приготвяне на обяд. Ако семейството ви обича кюфтета, трябва да опитате тези.
Кюфтенцата вече са добре познати на всички и често се срещат на трапезите ни. Най-хубавото е, че не са сложни за приготвяне, а ако ги обичате, то трябва да опитате тази по-икономична рецепта.
Хлебни кюфтета
Направете ги от хляб и задушете за кратко в доматен сос. Така приготвените кюфтета са чудесна идея за обяд, като е достатъчно да ги поднесете само със сезонна салата.
Продукти:
200 г хляб
150 мл прясно мляко
1 яйце
150 г пармезан (може и друго сирене)
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
За соса:
500 мл доматен сос
1 глава лук
Зехтин
Приготвяне:
Натрошете средата на хляба, след което я залейте с мляко. След това го оставете настрана за около 10 минути. Добавете настърган пармезан, нарязан магданоз, яйца и смлян чесън в тази купа. Всичко се разбърква добре, след което се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за половин час.
Оформете кюфтенца и ги изпържете в тиган с малко олио.
Лукът се нарязва и се запържва в малко зехтин, залива се с доматения сос и се оставя да попие. Подправете по желание, след което добавете кюфтенцата и оставете още малко на котлона.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/Life/evtini-i-vkusni-hlebni-kiuftet/