Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. И НАСА греши – пусна симулация на авария на МКС

Life

И НАСА греши – пусна симулация на авария на МКС

И НАСА греши – пусна симулация на авария на МКС - Tribune.bg

НАСА погрешка излъчи симулация на астронавти, лекувани от декомпресионна болест на Международната космическа станция (МКС), което предизвика спекулации за извънредна ситуация в социалните мрежи, пише Ройтерс.

Около 17:28 ч. Централно време на САЩ (2228 GMT), каналът на живо в YouTube на Националната аеронавтика и космическа администрация (НАСА) излъчи аудио, което показва, че член на екипажа изпитва ефектите на декомпресионна болест (DCS), съобщи НАСА в официалния си акаунт на ISS X.

Чува са как женски глас настоява членовете на екипажа да „върнат командира в скафандъра му“, да проверят пулса му и да му осигурят кислород, като по-късно казва, че прогнозата му е „несигурна“.

Декомпресионната болест, която се причинява от азотни или други газови мехурчета в кръвния поток поради промяна в атмосферното налягане, може да засегне централната нервна система и е потенциално фатална.

Няколко космически ентусиасти публикуваха линк към аудиозаписа в канала „Екс“ (бивш Туитър) с предупреждения, че на МКС има сериозна извънредна ситуация.

От космическата агенция бързо коригираха недоразумението.

„Този аудиозапис по невнимание беше неправилно насочен от текуща симулация, при която членовете на екипажа и наземните екипи се обучават за различни сценарии в космоса, и не е свързан с реална извънредна ситуация“, се казва в публикация в профила на МКС.

„На борда на Международната космическа станция не се случва никаква извънредна ситуация“, се допълва в съобщението.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати