Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Как да избелите яйцата за Великден – най-лесният и безопасен начин

Life

Как да избелите яйцата за Великден – най-лесният и безопасен начин

Как да избелите яйцата за Великден – най-лесният и безопасен начин - Tribune.bg

Ако искате вашите великденски яйца да бъдат перфектно оцветени, най-добре е да ги избелите преди боядисване. Има няколко начина да направите това - този е един от най-лесните.

Всеки цвят, независимо дали е изкуствен или естествен, ще изглежда най-добре на яйца с бели черупки. Същността на избелването на яйца е, че повърхностният слой на черупката се отстранява, оставяйки следващия, по-светъл слой. Следователно черупката е малко по-чувствителна.

Ако обаче избелите черупката преди да боядисате яйцата за Великден, със сигурност боята ще "поеме" по-добре и ще изглежда по-красиво, независимо дали използвате естествени или изкуствени бои.

Най-лесният начин за избелване на яйца (рецепта на Саня Майор от блог за готвене)

Необходими са ви: колкото яйца желаете (винаги варете едно повече, ако някое се счупи), оцет, вода, малка цедка, гъба (зелената част, но не много остра), боя за яйца и олио за намазване на яйцата.

Първата стъпка е да оставите яйцата и оцета на стайна температура предната вечер.

След това измийте яйцата под хладка вода (не студена, не гореща). Наредете ги в голяма тенджера, така че да не са едно върху друго. Залейте ги с хладка вода, но измерете колко вода наливате. Сипете равно количество оцет във водата. Например за 20 яйца са необходими литър вода и литър оцет. Включете котлона на средна температура и оставете водата да заври.

След като водата заври, намалете котлона, колкото водата да ври, но съвсем леко, за да се виждат мехурчета на повърхността, но те са слаби. Водата ще образува пяна, която трябва да отстраните с цедката.

Варете яйцата за около 10-15 минути. След като яйцата се сварят, водата и оцета се заливат със студена вода. Оставете яйцата да изстинат малко, за да не ви изгорят ръцете. След това вземете гъба и изтъркайте черупката, като горния пласт започва да се отделя под слаба струя вода. Измийте яйцето и то е готово избелено един тон по-малко.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети яйца, Великден
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.