Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Като „Оскарите“: Подготвят първия в света конкурс за красота за изкуствен интелект

Life

Като „Оскарите“: Подготвят първия в света конкурс за красота за изкуствен интелект

Като Оскарите: Подготвят първия в света конкурс за красота за изкуствен интелект - Tribune.bg
Снимка:

ChatGPT и роботите, които превземат света, може да са първите неща, за които се сещаме, когато мислим за изкуствен интелект (AI), но платформа за социални медии вече стартира първия в света конкурс за красота за изкуствен интелект, пише британското издание “Miror”. В него ще има изцяло фалшиви модели, които ще се състезават за шанс да спечелят общ награден фонд на стойност £16 000 ($20 000).

Футуристичните награди Fanvue World AI Creator Awards (WAICAs) ще премерят компютърно генерирани фигури, оценявани по тяхната красота, технически характеристики и влияние в социалните медии по време на онлайн събитие, което ще се проведе следващия месец.

Създателите твърдят, че церемонията може да бъде „Оскар“-ите в света на технологиите във време, когато 10 000 AI модела превземат социалните медии.

„С помощта на нашата платформа има експоненциален ръст на създателите на AI, които навлизат в пространството, увеличават своите Фен бази и осигуряват приходи от съдържание“, каза Уил Монандж, съосновател на партньорът на състезанието.

В момента Fanvue е водещата социална медийна платформа за създатели на съдържание, генерирано от изкуствен интелект, като тази икономика се очаква да надхвърли границата от 1 милиард долара през 2024 г.

Победителят в Miss AI ще получи £4000 ($5000) в брой в допълнение към сума от £2000 ($3000). Подгласникът ще вземе £1600 ($2000) и достъп до изключителен курс за създатели, докато носителят на третото място ще получи £400 ($500).

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати