Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Кейт Уинслет с награда за цялостно творчество в Мюнхен: „Трудно е да правиш филми за жени“

Life

Кейт Уинслет с награда за цялостно творчество в Мюнхен: „Трудно е да правиш филми за жени“

Кейт Уинслет с награда за цялостно творчество в Мюнхен: Трудно е да правиш филми за жени - Tribune.bg
Снимка:

Кейт Уинслет беше почетена с награда за цялостно творчество преди европейската премиера на биографичната лента „Лий” на режисьора Елън Курас, в който актрисата играе военния фотограф и бивш модел Лий Милър. Призът ѝ беше връчен на Международния филмов фестивал в Мюнхен.

Излизайки на сцената, за да приеме наградата CineMerit на фестивала, Уинслет обяви, че пускането на лентата се е забавило.  Това е  първият филм, в който тя е пълноправен продуцент.

„Трудно е да правиш филми като жена и е трудно да правиш филми за жени. Надявам се, че с този филм хората ще бъдат с по-отворени уши и по-отворени очи, за да искат да поемат историите на феноменално важни исторически фигури като страхотния Лий Милър.”

Милър е бил модел, превърнал се във фотограф и военен кореспондент. Тя направи серия от емблематични снимки по време на Втората световна война.

„Постигането на правилния баланс по време на филма беше нещо, което постоянно осъзнавахме, да не отвеждаме публиката твърде далеч в сърцето на мрака твърде бързо“, каза Уинслет.

Филмът ще бъде пуснат в кината в САЩ през септември.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати