Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвикa недоволство в социалните мрежи

Life

Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвикa недоволство в социалните мрежи

Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвикa недоволство в социалните мрежи - Tribune.bg
Снимка:

Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвика критики в социалните мрежи само седмица след като официалната картина на крал Чарлз III срещна подобна реакция, коментират медиите но Острова. Много потребители коментират, че портретът няма нищо общо с образа на Кейт Мидълтън и "изглежда като аматьорска рисунка от детската градина".

"Картината е красива, но не прилича на принцесата", "Не разбирам тази картина. Не виждам прилика с принцесата по никакъв начин", "След провала на портрета на крал Чарлз бихте си помислили, че ще се постараят този да е перфектен", гласят малка част от коментарите.

Творбата е поръчана от списание "Tatler" като част от поредица портрети на членове на британското кралско семейство. Художничката е от британско-замбийски произход и се казва Хана Узор. Тя не е имала възможност да рисува принцесата на Уелс в нейно присъствие - вместо това е използвала снимки на Кейт от светски събития.

Конкретното "вдъхновение" е фотография от ноември 2022 г. на първия държавен банкет от управлението на Чарлз. На него Кейт Мидълтън носи рокля на Jenny Packham, гривна, принадлежала на кралица Елизабет II, и обеци на загиналата в катастрофа принцеса Даяна.

"Tatler" признава, че на Узор ѝ се е наложило да разгледа над 189 000 снимки на принцесата на Уелс от въпросното събитие "улови нейния образ". Портретът е поставен на корицата на списанието за месец юли.

Резултатът обаче получи противоречиви реакции в социалните мрежи - преобладаващо негативни. Добрите намерения обаче трудно отклоняват вниманието на публиката от липсата на особена прилика между чертите на принцесата и портрета ѝ.

Реакцията идва и в контекста на току-що представения първи официален портрет на крал Чарлз III след коронацията му в края на миналата седмица. Заради преобладаващия червен цвят в официалния портрет, някои от потребителите коментираха, че „изглежда сякаш е в Ада“, други направиха асоциации с кръв – „прилича на кървава баня“ и „сякаш има кръв по ръцете“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати