Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Обратен завой: Apple спира проекта си за самоуправляващи се електромобили

Life

Обратен завой: Apple спира проекта си за самоуправляващи се електромобили

Обратен завой: Apple спира проекта си за самоуправляващи се електромобили - Tribune.bg
Снимка:

Нови слухове се завъртяха около предполагаемия проект на американската технологична компания Apple за самоуправляващи се електромобили. Според запознати той ще бъде спрян. Реално фирмата никога не е потвърждавала публично съществуването на проекта, в който по неофициална информация участват около две хиляди души.

Според Bloomberg News много служители от проекта ще бъдат преместени в подразделението за изкуствен интелект (ИИ) на производителя на iPhone, пише financialtribune.bg.

Apple не отговори веднага на молбата за коментар.

Съобщава се, че екипът на автомобила на Apple е бил известен като Група за специални проекти в рамките на проекта „Титан“ на нейния главен изпълнителен директор Тим Кук.

Тъй като харчи милиарди долари за научноизследователска и развойна дейност, първоначално се говореше, че компанията работи върху напълно автономен автомобил без волан и педали.

Приемаше се, че екипът все още е на години от производството на такова превозно средство. Фирмата проучва и други възможности извън iPhone и компютрите, включително наскоро пуснатите слушалки за виртуална реалност Vision Pro.

Търсенето на електрически превозни средства се забави през последния месец, защото разходите за заеми остават високи, което направи пазара все по-конкурентен, докато големите играчи се опитват да спечелят клиенти.

През последните месеци американските гиганти в автомобилната индустрия Ford и General Motors отложиха плановете си за разширяване на производството на електрически превозни средства.

Миналата седмица производителят на електрически камиони Rivian заяви, че ще намали работната си сила с 10 % и не прогнозира ръст на производството си през тази година.

През януари Tesla предупреди, че ръстът на продажбите ѝ през тази година ще бъде по-слаб, отколкото през 2023 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати