Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Около 15 000 души на Стоунхендж за лятното слънцестоене

Life

Около 15 000 души на Стоунхендж за лятното слънцестоене

Около 15 000 души на Стоунхендж за лятното слънцестоене - Tribune.bg
Снимка:

Около 15 000 души се събраха в Стоунхендж, за да наблюдават традиционно изгрева в деня на лятното слънцестоене. 

“Инглиш херитидж“ - организацията, която стопанисва древния исторически паметник, отваря обекта всяка година, за да могат посетителите да се насладят на слънцестоенето точно сред монолитите на Стоунхендж, който е близо до Солсбъри в графство Уилтшир. Това стана и сега, въпреки че активисти от Just Stop Oil напръскаха някои от камъните с оранжева прахова боя в сряда.

От “Инглиш херитидж“ казаха, че са премахнала боята със специален въздушен вентилатор и за късмет не е валяло, защото при контакт с дъжда могат да се очакват поражения. Лятното слънцестоене е един от редките случаи, когато хората могат да се доближат до древния паметник. Хора идват от цял свят, за да видят лятното слънцестоене на 5000-годишно място.

Стоуенхендж беше отворено в четвъртък вечерта и имаше тълпа за залеза, като мнозина останаха през цялата нощ, за да гледат изгрева днес сутринта. Появата на слънцето бе посрещната с барабани и аплодисменти. Лятното слънцестоене бе отбелязано и на други места в Западна Англия, където има древни каменни кръгове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати