Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Полезни свойства на чая от мащерка и джинджифил

Life

Полезни свойства на чая от мащерка и джинджифил

Полезни свойства на чая от мащерка и джинджифил - Tribune.bg
Снимка:

Има много вариации на чайове и напитки, които имат положителен ефект върху човешкото тяло. Но комбинацията от мащерка и джинджифил изглежда абсолютно и невероятно полезна. Такъв чай бързо ще доведе тялото в отлично състояние, ще прогони настинките и ще повиши имунитета. Може да се използва по време на настинки, грип, както и просто за профилактика и затопляне през студения сезон.

Ако чаят се охлади и пие студен, той перфектно утолява жаждата и дава тласък на жизненост за целия ден.

Свойствата на напитката могат да бъдат сведени до следното:

*Перфектно тонизира;

*Придава яснота на мисълта и стимулира мозъчната дейност;

*Стимулира кръвообращението в цялото тяло;

*Подобрява апетита;

*Има благоприятен ефект върху храносмилателната система;

*Насърчава пречистването на кръвта;

*Помага да се отървете от токсините и отровите;

*Освежава вкусовите рецептори;

*Редовната консумация на чай помага за подобряване на паметта и растеж на косата и ноктите.

За медицински цели най-предпочитано е използването на комбинация от корен от джинджифил и мащерка. Това се дължи на факта, че при варене и инфузия растенията придават максимално количество полезни свойства на отварата. Такава напитка ще съдържа огромно количество етерични масла, които според учените помагат за увеличаване на метаболизма и значително отслабване.

Трябва обаче да се помни, че подправките имат силен ефект върху организма, така че не бива да се злоупотребява с употребата на чай. Хората с гастрит и язва на стомаха трябва да използват напитката с изключително внимание. Противопоказан е и при висока температура, кървене и кожни заболявания.

Рецепта за чаена напитка

Съставки: 1 лъжица мащерка; ягодови или малинови листа; корен от джинджифил; кора от лимон; 1 ябълка; тръстикова захар или мед.

Други съставки могат да се добавят на вкус. Често се добавят канела, маточина или карамфил.

Приготвяне: Необходимо е водата да заври и да пуснете мащерката в нея. След това трябва да намалите котлона и да сварите малко, около 2-3 минути. После добавете малинови или ягодови листа, нарязан джинджифил, лимон и ябълка. Сместа трябва да се готви на слаб огън за няколко минути и да се покрие. Оставете чая да се вари 5-7 минути.

Напитката може да се консумира с тръстикова захар или с други добавки на вкус. Отварата е с наситен зелен цвят с приятен аромат.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети джинджифил, чай
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети