Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Смела котка спаси куче от койоти

Life

Смела котка спаси куче от койоти

Смела котка спаси куче от койоти - Tribune.bg
Снимка:

В САЩ два койота нападнаха малтийска болонка, съобщи CNN. Лейн Дайър от Оклахома каза пред телевизията, че неговата 6-годишна малтийска болонка на име Оукли се разхождала в задния му двор, когато койот изведнъж изтичал от гората и я нападнал.

Първият хищник беше последван от втория. Оукли нямаше шанс да се пребори с толкова големи животни, ако не беше вторият домашен любимец на Дайър. Домашна черна котка на име Банкс, която мъж прибра от улицата преди няколко години, бързо се настани в къщата и веднага се сприятели с кученцето, но не загуби бойните си умения от миналото. Забелязвайки, че Оукли е нападнат, котката изскочи в задния двор, изви гръб заплашително, втурна се към койотите и така спаси кучето. От изненада те пуснаха Оукли и хукнаха напосоки. Целият инцидент е заснет от камера за наблюдение.

Само за няколко секунди койотът успя да нарани Оукли: той ухапа кожата на гърдите на кучето и остави пукнатина в една от костите. Дайър обаче бързо завел домашния любимец на ветеринар, където му направили няколко шева. Само за месец Оукли се възстанови напълно.

По-рано беше съобщено, че в британския град Суонзи в Уелс котка спаси собственика си, след като откри изтичане на газ в къщата. Тя посочи мястото на служителя от газовата служба, като драскаше с лапите пода над повредения участък от тръбата. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети котка
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати