Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Световноизвестният български цигулар Марио Хосен възхитен от Арт галерия Vejdi

Life

Световноизвестният български цигулар Марио Хосен възхитен от Арт галерия Vejdi

Световноизвестният български цигулар Марио Хосен възхитен от Арт галерия Vejdi - Tribune.bg

Световноизвестният български цигулар Марио Хосен, който е за няколко дни в София, днес гостува специално в Арт галерия Vejdi и успя не само  да разгледа изложбата „Пълнолуние“ на скулптора Бойко Митков, но и пръв да види  най-новите акварели на  Вежди Рашидов, които ще бъдат подредени във вип арт пространството след няколко дни. На срещата присъстваха близкият приятел на изпълнителя – художникът Васил Стоев, както и Бойко Митков.

Марио Хосен се възхити от модерната галерия и заяви, че много отдавна е искал да се запознае с  Вежди Рашидов. На 22 май Вежди Рашидов ще покаже тук  най-новите си акварели. Експозицията се нарича „Японска вишна“, защото  е вдъхновена от един цвят, който носи радостта от   идващата пролет,  събуждането на земята и пъстротата, с която предвещава бъдещето“, обясни Вежди Рашидов. Двамата с Марио Хосен разговаряха за изкуството и таланта, за които няма прегради, защото големият творец е космополитен, а изкуството е огромна сила.

„На Марио, за гласа на една цигулка!“ Това написа на гърба на един свой акварел Вежди Рашидов и го подари на Марио Хосен.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Вежди Рашидов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати