Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. Турската ривиера очаква силен летен сезон, след като миналата година счупи рекорди

Life

Турската ривиера очаква силен летен сезон, след като миналата година счупи рекорди

Турската ривиера очаква силен летен сезон, след като миналата година счупи рекорди - Tribune.bg
Снимка:

Най-популярният средиземноморски курортен град в Турция – Анталия, счупи рекорди по силен сезон през 2023 и очаква още по-успешна 2024 година. Рекордните 15,37 милиона туристи са посетили Анталия през периода януари-ноември миналата година, показват официалните данни на турското Министерство на туризма.

Пристигащите туристи в града през 11-месечния период са се увеличили с 16,3% спрямо същия период на 2022 г.

През август процентът на заетост на хотелите в южната част на Анталия надхвърли 90 %, което се дължи на търсенето от Русия, Германия, Обединеното кралство и Полша.

Така през 2023 г. Анталия изпревари знаковата 2019 г. и показва, че напълно се е възстановила от шока покрай пандемията. 

Българите обичат да ходят в Турция не само заради хубавите гледки и веселото изказване, но и заради изгодните цени и гостоприемното отношение на южните ни съседи към туристите от България.

Турската Ривиера, известна още като Тюркоазения бряг, е участък от бреговата ивица по протежение на югозападния ъгъл на Турция, граничещ с Егейско и Средиземно море. Известна със своята зашеметяваща красота, кристално чисти тюркоазени води и живописни пейзажи, Турската Ривиера е популярна туристическа дестинация.

Обхваща няколко известни курортни градове и градове като Бодрум, Мармарис, Фетие, Анталия и Каш. Тези дестинации предлагат смесица от древни руини, оживен нощен живот, луксозни курорти и дейности на открито като ветроходство, гмуркане и туризъм. Регионът може да се похвали и с богато историческо и културно наследство, с многобройни древни места и паметници, разпръснати навсякъде, включително добре запазени гръко-римски руини, византийски църкви и османска архитектура. Комбинацията от природна красота, историческо значение и съвременни удобства прави Турската Ривиера популярен избор за пътници, търсещи разнообразно и незабравимо ваканционно изживяване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати