Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Life
  3. За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля - „World Paella Day Cup 2024“

Life

За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля - „World Paella Day Cup 2024“

За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля - World Paella Day Cup 2024 - Tribune.bg

Българин е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света. Николай Тодоров – Ник, един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България в последните години, се впуска смело в световната надпревара и има нужда от вашия глас, за да покаже на света авторската си рецепта за паеля.

Можете да гласувате за Ник до 25 юни 2024 на този линк ТУК!  

World Paella Day Cup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие. В момента тече гласуването, което ще открои финалистите – 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември 2024 във Валенсия. За подбора са изключително важни както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, както и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна.

Българският претендент ви кани на кулинарни демонстрации в София и Варна, за да видите, опитате и разберете повече за него и кулинарните му възможности. Заповядайте на:

21 юни 2024 – София,  “Северен Парк Фест“ от 18.00 до 21.00 ч

23 юни 2024 -  Варна, VARNA STREET FOOD PARK, Крайбрежна алея, 3 буна от 12.00 до 14.00 ч

Николай Тодоров – Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот и магазини „На Тъмно“. Името му се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници. На финала на World Paella Day Cup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

Гласуването е до 25 юни 2024 – нека го подкрепим, като гласуваме ТУК (след което ще получите линк за потвърждение на имейла си – необходимо е да потвърдите, за да се отчете гласа ви).

След 25 юни 2024 специално жури ще определи кои от претендентите са получили най-много гласове, медийно отразяване, публичност и подкрепа и ще имаме шанс да впечатлим света с българска паеля!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати