Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН (ВИДЕО)

Политика

България няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН (ВИДЕО)

България няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Гражданите могат да изберат дали да има криза и хаос, или стабилност, посочи Цветан Цветанов

Българското правителство няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща на Коалиционния съвет в Министерския съвет.

Цветанов припомни, че в сряда предстои дебат в парламента по темата на съвместно заседание на вътрешната и външната комисия, заедно с министерството на вътрешните работи, на външните работи и на труда и социалната политика.

"Това, което имаме като решение днес на Коалиционен съвет, е позицията на българското правителство е да не се присъединяваме към глобалния пакт за миграцията на ООН. Смятаме, че това е правилното решение към настоящия момент“, заяви Цветанов.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки приветства решението на Коалиционния съвет.

„Този документ би бил застрашаващ за националния ни интерес и днешното решение е изключително добро за България“, заяви той.

Цветанов коментира и протестите, като посочи, че те са част от демократичните процеси и всеки има право да изразява мнението си, но да не нарушава закона и правата на останалите граждани.

„На днешния Коалиционен съвет имахме възможност да говорим всеобхватно за всичко случващо се в държавата и за доста от тенденциозните подходи, които някои организират, за да дестабилизират страната. Ние се съобразяваме с гражданите и затова и част от днешните ни изявления бяха за изясняване на това, което се случва и какви са решенията, които сме взели и политиките, които искаме да направим“, посочи Цветанов.

Той посочи и как във вчерашния ден е имало много семейства, които са пътували с децата си и са се оказали блокирани с часове. Цветанов коментира и че е имало опити за провокация.

„В немалко от случаите имаше доста провокация и се целеше сблъсък между тези, които искаха да се приберат и тези, които искаха да блокират пътната инфраструктура“, коментира Цветанов.

По думите му българските граждани са достатъчно интелигентни, за да разберат и кой би искал да има политическо сътресение и политическа криза.

„Убеден съм, че с информираност всеки български гражданин е в правото си да избира какво желае – да имаме политическа криза и хаос или стабилност и прогноза за това, което се случва“, заяви още той.

Цветанов обясни и че цената на горивата не се формира от правителството, а от пазарните принципи.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати