Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. 10 принципа за щастлив живот по датски

Хороскоп

10 принципа за щастлив живот по датски

10 принципа за щастлив живот по датски - Tribune.bg
Снимка:

Малин Рюдал споделя принципите на живота, които й помагат да бъде щастлива

Датчаните са най-щастливите хора в света според рейтинги и проучвания на общественото мнение. Специалистът по връзки с обществеността Малин Рюдал описва в своя книга „Щастливи като датчани“, кое я прави щастлива.

Сред ценностите, които авторката изтъква са: доверието на хората един в друг и в държавата, достъпът до образование, липсата на амбиция и големите материални изисквания, безразличието към парите ... И също - личната независимост и способността да избират свой собствен път от ранна възраст: почти 70 % от датчаните напускат родителите си на 18 години, за да започнат да живеят сами.

Малин Рюдал споделя принципите на живота, които й помагат да бъде щастлива.

pixabaypixabay


1. Най-добрият ми приятел съм аз самата. Много важно е да постигнете съгласие със себе си, в противен случай пътуването през живота може да бъде твърде дълго и дори болезнено. Вслушвайки се в себе си, се научаваме да познаваме себе си, грижейки се за себе си, ние създаваме надеждна основа за щастлив живот.

2. Повече не се сравнявам с другите. Ако не искате да се чувствате нещастни, не се сравнявайте, спрете адската надпревара „повече, още-повече, никога не е достатъчно“, не се стремете да получите повече от другите. Само едно сравнение е продуктивно - с тези, които имат по-малко от вас. Само не възприемайте себе си като по-висше същество и винаги помнете колко ви е провървяло!

3. Забравям за нормите и натиска от страна на обществото. Колкото повече свобода имаме да правим това, което сметнем за необходимо и да го правим, както е по-удобно за нас, толкова по-голяма е вероятността да „влезем във фаза“ със себе си и да изживеем „нашия“ живот, а не този, който очакват другите от нас.

4. Винаги имам план Б. Когато човек мисли, че има само един път в живота, той се страхува да не загуби това, което има. Страхът често ни принуждава да вземаме грешни решения. Обмисляйки алтернативни пътеки, по-лесно намираме смелостта да реагираме на предизвикателствата на нашия план А.

5. Сама избирам битките. Ние водим сражения всеки ден. Големи и малки. Но не е по силите ни да приемем всяко предизвикателство. Важно е да можете да изберете битка, от която може да научите нещо. И в други случаи човек трябва да вземе пример от патицата, която се отърсва от излишната вода от крилата си и продължава напред.

6. Честна съм със себе си и приемам истината. Точната диагноза е последвана от правилното лечение: нито едно правилно решение не може да се основава на лъжа.

7. Култивирам в себе си идеализъм ... реалистичен. Жизненоважно е да правим планове, които придават смисъл на нашето съществуване, като същевременно поддържаме реалистични очаквания. Същото се отнася и за нашите взаимоотношения: колкото по-малко са очакванията ни към другите хора, толкова по-голяма е вероятността да бъдем приятно изненадани.

8. Живея в настоящето. Да живееш в настоящето означава да направиш избор в полза на пътуване към себе си, не да се предаваш на фантазиите за дестинацията си и да не съжаляваш за отправната си точка. Имам предвид фразата, която ми каза една красива жена: „Целта е пътят, но този път няма цел“.

9. Имам много различни източници за благоденствие. С други думи, „не слагам всичките си яйца в една кошница“. Зависимостта от един източник на щастие - работа или любим човек, е много рискована, защото е крехка. Ако сте привързани към много хора, ако се радвате на различни видове дейности, всеки ден ще сте перфектно балансирани. За мен смехът е безценен източник на равновесие - той дава мигновено усещане за щастие.

10. Обичам другите хора. Вярвам, че най-прекрасните източници на щастие са любовта, споделянето и щедростта. Споделяйки и давайки, човек умножава моментите на щастие и поставя основите за дългосрочно благоденствие. Алберт Швайцер, който получи Нобеловата награда за мир през 1952 г., беше прав, когато каза: „Щастието е единственото нещо в света, което се удвоява при делението“.  

pixabaypixabay
    


Етикети щастие

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати