Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. 27 май – вижте какъв ден е

Хороскоп

27 май – вижте какъв ден е

27 май – вижте какъв ден е - Tribune.bg
Снимка:

На 27 май църквата почита паметта на светия мъченик Терапонтий, еп. Сердикийски. За този светец Матей Граматик разказва: „Свещеномъченик Терапонт, който бидейки жител на това място и презвитер на светата Божия църква в Сердика (София), живял с много добродетели и на края, по време на гоненията против християните, бил задържан под стража от беззаконниците заради Христовата вероизповед. Подир много мъчения, и обложен с тежки железни вериги, той бил изведен вън от града на един ден път и на това място му отсекли главата и така получил мъченическа смърт за Христа. А говорят, че на мястото, където се проляла кръвта му, след време пораснал голям дъб, който и досега се вижда, и стават там различни изцеления, когато с вяра се пристъпва.”

Днес един дънер от този дъб се пази като свещена реликва в старинната столична църква „Света Петка”, гдето се чества паметта на свещеномъченика всяка година на 27 май.

За да мине денят добре, поддържайте състояние на лека радост в себе си. Не се натоварвайте с излишни грижи. Бъдете мили и оптимистични. В това състояние е добре да анализирате действията си, да се отървете от илюзиите и да разрешите вътрешни проблеми. Период, в който душевното състояние се отразява на здравето. Полезно е да се слуша музика, да се общува с близки хора, с роднини. Опитайте се да бъдете в хармония със себе си през целия ден. Природата ще ви помогне да намерите спокойствие. Излезте извън града или се заемете с работа в градината.

Символите на деня са кораб, остров, фар, котва. Силата на водата днес се увеличава, но не винаги ефектът й върху тялото ще бъде положителен. Ето защо не се препоръчва да се къпете в студени извори и води, да гледате в огледалната повърхност на водните резервоари. Дори в обикновено огледало е по-добре по-малко да се оглеждате.

Енергията ще кипи толкова силно, че ще задейства в тялото ви дълбоки, спящи досега механизми, които ще помогнат за разрешаването на всякакви проблеми, независимо от степента им на сложност. Явно ще почувствате прилив на жизненост и бодрост, здравето ви обещава да бъде отлично, а настроението ви е великолепно. Можете да направите всичко. Добро е всичко, което ви носи истинско удоволствие. Може би сте имали отдавнашни планове, например да отидете някъде, да посетите стар приятел, далечни роднини или да отидете на вълнуваща екскурзия.

Също така в този ден можете да се занимавате с развитието на способностите на децата, да ги обучите да подобряват паметта и въображението, да развиете аналитичното и логическо мислене, способността бързо да четат, смятат и пишат.

Пазете ценните си вещи и собствеността си. Не бързайте да хвърляте обвинения, дори да са напълно основателни. Неблагодарността нарушава равновесието.

Напрегнатият аспект между Венера и Плутон ще провокира интензивни емоционални преживявания във взаимоотношенията – чувство за ревност, манипулация, чувство за притежание. Общувайте с близки, но не забравяйте, че емоционалният фон днес е изключително нестабилен. Хората около вас може да са разстроени.

Денят е под универсалното влияние на двойката. Развитието на събитията от този ден е изключително бавен. Изглежда, че всяка дреболия се превръща в спирачка по пътя и колкото и да се стараете, няма да имате време да направите всичко. Ето защо не трябва да планирате много неща за този ден, ограничавайте се до най-необходимото. Не се суетете и не бързайте, помнете златното правило на древните: „Бързайте бавно“.

Бъдете мили и любезни. Огледайте се - може би някой има нужда от вашата помощ. Подкрепете тези, които се нуждаят от това, и ще бъдете възнаградени стократно.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема