Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. 3 мъдри съвети за живота от Антъни Хопкинс

Хороскоп

3 мъдри съвети за живота от Антъни Хопкинс

Снимка:

„Никога, запомнете, никога и при никакви обстоятелства не си позволявайте да обичате някого повече от себе си“.

Антъни Хопкинс няма предвид егоизма и нарцисизма, а предателството на себе си, за да угодим на желанията на близките. Ако човек престане да се грижи за себе си, да се занимава с хобито си, да работи там, където му харесва, а изпълнява само желанията на другите (т.е. играе по чужда свирка), то това се отразява в живота му. Той се опитва да угоди на всички и да поема повече отговорности, надявайки се да получи любов в замяна, а става обратното - по-малко е ценен и понякога дори пренебрегван. Започва да бъде приеман като даденост. Такъв живот води до обезценяване на себе си, заличаване на личните граници и загуба на уважение от другите. За да предотвратите това, трябва да спрете навреме и да кажете „не“ на всичко, което ви притеснява, дори ако тези хора са вашите близки и любими. Тези хора понякога изстискват до последно силите ни.

„Не търсете истината. Всичко, до което стигате, е, че няма истина. Живейте и се наслаждавайте на живота, без да задавате въпроси."

Мъдростта идва с годините. Не бива да губите времето си в безполезно търсене на смисъла на живота. Това е изключително уморително и изчерпва вашата енергия, която може да бъде използвана за нещо приятно. Оставете настрана философските въпроси за живота, справедливостта и добрите избори. Спрете да обезценявате победите си, сравнявайки постиженията си с някой друг. Опитайте се да се наслаждавате на всеки момент от живота си. Заемете се със самореализация без значение в какво и прекарвайте време с това, което ви е приятно и с тези, с които искате. В крайна сметка смисълът на живота е в самия живот. Ако е така, тогава не бива да задавате излишни въпроси и да се разстройвате напразно.

„Не си губете времето за обяснения. Все едно, хората ще чуят това, което искат да чуят“. 

Истината е, че всеки човек каквато и да е информация възприема през призмата на своя опит и съзнание. И това е нормално: ние сме различни и сме възпитавани в различни семейства със собствени убеждения. Човешкият мозък филтрира всякаква информация, която противоречи на предварително заложеното у него.

Когато приложите тези три прости, но мъдри съвета на практика, в крайна сметка животът ви ще започне да се променя към по-добро, емоционалното ви състояние ще се стабилизира и щастлива искрица ще се появи отново в очите ви.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още