Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. 5 причини да се усмихвате по-често

Хороскоп

5 причини да се усмихвате по-често

5 причини да се усмихвате по-често - Tribune.bg
Снимка:

Причините, поради които трябва да се усмихвате по-често, ще добавят повече позитиви към живота ви.

Усмивката е едно от най-простите, най-евтините и най-прекрасните неща в света. Въпреки това, често забравяме за силното й въздействие, защото работим много усилено, трябва да плащаме големи сметки и да ходим да пазаруваме всеки ден.

Ето пет причини, поради които трябва да се усмихвате възможно най-често:

Ще получите прилив на щастие - опитайте се да се насилите да се усмихвате в продължение на 30 секунди. Големите чувства, които ви карат да се усмихвате, работят и обратно. Като започнете да се усмихвате, независимо как се чувствате, тялото ви ще започне да излъчва всички онези прекрасни химически вещества, които ви карат да се чувствате щастливи. Опитайте сега и усетете разликата.

Усмивката променя състоянието ви - ако се чувствате разстроени, ядосани или скучаещи от всичко, усмивката ще промени емоционалното ви състояние. А да си в положително състояние е не само по-забавно, но и отваря пътя към други възможности. Ще видите света по различен начин през по-щастлив обектив. И тогава можете да започнете да надграждате върху това, да създавате последователност от положителни стъпки при взаимодействия с други хора през целия ден.

Усмивката променя състоянието на другите хора - влизайки в стая или приближавайки се до щанда на магазина с усмивка на лицето, можете да видите света в различна светлина. Хората също ще ви се усмихнат и ще ви бъдат по-полезни, а всяко социално напрежение или неудобство ще се стопи точно пред очите ви. И вашите взаимоотношения ще станат по-отворени, спокойни и забавни, преизпълнени с нови възможности.

Усмихнатото лице изглежда по-красиво - избирайки между намръщено, бледо изражение или усмивка, последното изглежда е най-продуктивният и положителен избор, нали? Със сигурност често ще забравяте да се усмихнете или може просто да не се сетите да се усмихнете. Но ако се опитате да си спомните за усмивката и да я използвате по-често, скоро ще развиете нов навик.

По-лесно е да се усмихнете, отколкото да правите обратното - всъщност използвате по-малко мускули, когато се усмихвате, отколкото да се мръщите или да направите гневно изражение. Ако започнете да се усмихвате, повече от вашите усмихнати мускули скоро ще станат по-силни от мускулите на бръчките. И ще стане по-лесно да се усмихнете, отколкото да правите обратното.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати