Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. 5 причини да се усмихвате по-често

Хороскоп

5 причини да се усмихвате по-често

5 причини да се усмихвате по-често - Tribune.bg
Снимка:

Причините, поради които трябва да се усмихвате по-често, ще добавят повече позитиви към живота ви.

Усмивката е едно от най-простите, най-евтините и най-прекрасните неща в света. Въпреки това, често забравяме за силното й въздействие, защото работим много усилено, трябва да плащаме големи сметки и да ходим да пазаруваме всеки ден.

Ето пет причини, поради които трябва да се усмихвате възможно най-често:

Ще получите прилив на щастие - опитайте се да се насилите да се усмихвате в продължение на 30 секунди. Големите чувства, които ви карат да се усмихвате, работят и обратно. Като започнете да се усмихвате, независимо как се чувствате, тялото ви ще започне да излъчва всички онези прекрасни химически вещества, които ви карат да се чувствате щастливи. Опитайте сега и усетете разликата.

Усмивката променя състоянието ви - ако се чувствате разстроени, ядосани или скучаещи от всичко, усмивката ще промени емоционалното ви състояние. А да си в положително състояние е не само по-забавно, но и отваря пътя към други възможности. Ще видите света по различен начин през по-щастлив обектив. И тогава можете да започнете да надграждате върху това, да създавате последователност от положителни стъпки при взаимодействия с други хора през целия ден.

Усмивката променя състоянието на другите хора - влизайки в стая или приближавайки се до щанда на магазина с усмивка на лицето, можете да видите света в различна светлина. Хората също ще ви се усмихнат и ще ви бъдат по-полезни, а всяко социално напрежение или неудобство ще се стопи точно пред очите ви. И вашите взаимоотношения ще станат по-отворени, спокойни и забавни, преизпълнени с нови възможности.

Усмихнатото лице изглежда по-красиво - избирайки между намръщено, бледо изражение или усмивка, последното изглежда е най-продуктивният и положителен избор, нали? Със сигурност често ще забравяте да се усмихнете или може просто да не се сетите да се усмихнете. Но ако се опитате да си спомните за усмивката и да я използвате по-често, скоро ще развиете нов навик.

По-лесно е да се усмихнете, отколкото да правите обратното - всъщност използвате по-малко мускули, когато се усмихвате, отколкото да се мръщите или да направите гневно изражение. Ако започнете да се усмихвате, повече от вашите усмихнати мускули скоро ще станат по-силни от мускулите на бръчките. И ще стане по-лесно да се усмихнете, отколкото да правите обратното.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати