Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Акалифа – цвете за хора, които не умеят да се радват на живота

Хороскоп

Акалифа – цвете за хора, които не умеят да се радват на живота

Акалифата като цвете на Везните е подходящо за двойки, които търсят хармония в интимните си отношения

Немците са дали галеното име „котешка (или лисича) опашка” на Акалифата. Има различни видове. Цъфти между февруари и ноември. Обича светло, но не трябва да е изложена на пряка слънчева светлина, защото листата й прегарят. Обича влагата и трябва да се полива често, но по-малко, да не изсъхва почвата. От време навреме трябва да се подхранва. Въздухът около нея трябва да се поддържа влажен, не сух. Пръскайте я с пулверизатор. Прецъфтелите цветове трябва да се отстраняват редовно. В края на лятото е редно да се окастри наполовина.

Сока на цветето е отровен, затова при работа използвайте ръкавици и специален инвентар, а не кухненски. След това измийте ръцете със сапун и течаща вода. В семейство, където има малки деца, домашни любимци, поставете цветето на недостъпни за тях места.

Акалифата е идеална за хора, които не умеят да се радват на живота, а са винаги тъжни и меланхолични. Ободрява и освобождава от болезнена емоционалност и ленивост. Използва се за постигане на баланс на енергиите Ин и Ян, както вътре в нас, така и в помещението.

Акалифата се използва за съвместяване с несъвместимото: на мечтателите дава способност да мислят по-рационално, на прагматиците да развият интуицията си, на мъжете - нежност, на жените - деловитост и сила. Може да смекчи сърцата и на най-суровите мъже. Растението е способно да превърне пасивността в съзидателна енергия.

Акалифата като цвете на Везните е подходящо за двойки, които търсят хармония в интимните си отношения. С енергийната си честота спомага за разкрепостяване, дарява чувство на радост и сближаване.  Помага на партньорите да се настроят на една вълна, развива алтруизъм и потушава агресията.

Особено ефективна е цъфтящата Акалифа. Нежните пухкави съцветия изпускат импулси, които способстват снижение на психологическото напрежение. Ако сложите цветето в спалнята, ще намерите повече удоволствие и живота ще ви се стори по-весел и забавен. Ще ви помогне да избегнете максимализма и да се намирате винаги в златната среда.

Засилва интуицията, нежността, хармонизира женското и мъжкото начало. Помага да станете по-рационални и да развиете своите таланти и способности. Изпълва дома ви със светлината на радостта, гони унинието и песимизма.  

 


Коментари (3)

Гергана Гацева Здравейте, Ивелина! Прочетох статията за това стайно цвете, но никога не съм го виждала. Може би с подобни цветове, но голямо дърво. Цъфти по същото време.
20.01.2020 13:11 / Отговор
И.П. Продава се, струва около 10 лв. Попитайте по цветарските магазини. Идеална е за балкони.
20.01.2020 15:26
Гергана Гацева Благодаря за отговора, Ивелина, въпреки натовареното ежедневие!
20.01.2020 21:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема