Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ако сте станали персонаж на грешна история, време е да я завършите

Хороскоп

Ако сте станали персонаж на грешна история, време е да я завършите

Ако сте станали персонаж на грешна история, време е да я завършите - Tribune.bg
Снимка:

„Много е трудно да си тръгнете - докато не си тръгнете. И тогава разбирате, че няма нищо по-лесно в целия свят“- Джон Грийн

Понякога идва момент, в който животът ни спира да ни устройва. За съжаление хората често се страхуват от всяка промяна. Те просто нямат смелостта да преодолеят това, което не им харесва, затова предпочитат да продължат да живеят с това. Това събира ненужна тежест, която в крайна сметка ни унищожава. Но ние имаме право да оставим всичко зад себе си, да загърбим миналото. Така че нека се освободим от тежестта!

10 неща, които трябва да оставите в миналото: ето как да свалите емоционалната си тежест и смело да стъпите в бъдещето.

Вашето минало не трябва да определя бъдещето ви - ето нещата, които трябва да оставите в миналото, за да живеете щастливо:

1. Можете да прекратите връзката, ако почувствате нужда. Можете да си тръгнете, ако сте били измамени, ако се отнасят жестоко към вас или ако партньорът ви просто не ви подхожда, въпреки че едва ли ще намерите по-добър. Имате право да напишете своя собствена любовна история - страстна, уникална, която напълно ви удовлетворява.

2. Можете да си простите всичките си грешки. Вашето минало не трябва да определя бъдещето ви.

3. Можете да се отървете от зависимостите си. Може да не сте сигурни в силите си, но ще успеете. Вие сте много по-силни, отколкото си мислите.

4. Можете да спрете да се мотаете с „грешните“ хора - манипулатори или тези, които просто са престанали да бъдат честни с вас. Всяка история има цел. Обградете се с хора, които ви помагат да откриете себе си и не се опитвайте да пъхнете пръчка в колелото си.

5. Можете да се отървете от всички онези качества, които вече не са ви необходими.

6. Може да не оправдаете изгубените си очаквания. Не постигнахте ли това, което планирахте преди пет години? Вече не го искате? Тогава човек не трябва да бъде обвързан със стандарти, които са станали ненужни. Имате право да пренапишете историята си и да предефинирате целите си по всяко време.

7. Можете да напуснете работа от там, където се чувствате нещастни, немотивирани, неспособни да разгърнете потенциала си, деградирате или където сте подценени. Можете да намерите нещо по-добро. Как да спрете да се разстройвате за неща, които не можете да контролирате: станете зрял човек, който различава възможното от невъзможното.

8. Можете да напуснете града, в който имате твърде много лоши спомени или в който сте прекъснали отношения с някого. Никой не ви забранява да бъдете на място, където ще ви подкрепят и където ще ви се дадат нови възможности. Не е нужно да сте затворник на място, което показва само най-лошите ви страни.

9. Можете да се откажете от стария начин на живот, ако той вече не ви устройва.

10. Можете да оставите в миналото всичко, което не харесвате в себе си. Не е нужно да живеете вечно със своите недостатъци. Позволете си да станете по-добри, отколкото сте сега. Ако не харесвате това, което сте, променете се! Имате право на това.

Както каза Мо Уилямс, американски писател, аниматор, актьор и създател на детски книги: „Ако сте станали персонаж на грешна история, време е да я завършите“. Не забравяйте, че това право не ви се отказва.


Етикети живот, щастие
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети