Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ако страдате от запек

Хороскоп

Ако страдате от запек

Снимка:

Ако страдате от запек, изключете от менюто си продукти, които могат да предизвикат ферментация в червата ви

От запек страдат много хора. Това е рядко или трудно изпразване на червата. Запекът обикновено е знак, че не живеете природосъобразно и не се храните правилно. Възможно е също така да се дължи на някакво сериозно заболяване и трябва да се обърнете към лекар. Често от запек страдат хора поради заболявания на стомашно-чревния тракт. Поради запек може да ви боли главата без всякаква причина, да се задъхвате, постоянно да сте сънливи, да изпитвате слабост. Причината за запека е нарушаване енергията на сакралната и кореновата чакри.

Какво е нужно да правите, ако често имате запек? Специалистите съветват: преди всичко да промените начина си на живот – повече да вървите, да се движите, да спортувате.

Ако консумирате по-големи количества храна, съдържаща животински белтъчини – месо, риба, яйца, извара, ще трябва или да се откажете от нея или да я сведете до минимум. Трябва да се избягва и храна, която съдържа груба целулоза.

Ако страдате от запек, изключете от менюто си продукти, които могат да предизвикат ферментация в червата ви. Това са пържените ястия и зеленчуците, богати на етерични масла.

Да се избягва хляб от висококачествено бяло брашно, изделия с набухватели, пълномаслени млека, грис, ориз, месо, пушени продукти, лук, ряпа, репички, пикантни и мазни храни, шоколад, кафе, силен чай.

Ако непрекъснато страдате от запек, правете си често плодово-зеленчукови салати. Настържете на едрото ренде ябълка, цвекло и морков, подправете с растително масло или сметана и яжте сутрин на гладно по 100 г. и 2-3 часа вечер преди лягане.

Хранете се редовно, по едно и също време, не преяждайте. Пийте повече вода през деня. Яжте храни съдържащи фибри. Яжте, когато сте спокойни, а не напрегнати и не в движение. Приемайте повече мазнини – зехтин, рибено масло.

На масата не трябва да се стои повече от 15-20 минути с изключение на празничните трапези. Ако се храните продължително време, принуждавате организма да работи вяло.

На емоционално ниво означава, че изпитвате недоверие и задържате страх от нещо в себе си. Държите се за миналото от страх пред бъдещето, от промяната. Трудно се освобождавате от остарели възгледи. Убедени сте, че другите грешат, а вие винаги сте прави. Искате да контролирате другите и всичко да става по вашия начин. Смятате, че за да сте добре, останалите трябва да се променят, а не вие.

Утвърждение: Аз се отпускам и освобождавам задръстената енергия, за да направя път на нова, вдъхваща живот енергия. Аз се движа напред (трябва да си го повтаряте и внушавате колкото може по-често, докато стане част от мисленето ви).

Хранителни добавки – гума гуарана, индийски живовляк, алое вера, витамин С (по 1 грам дневно), магнезий (400 г. дневно) за кратки периоди.

Масажирайте по няколко минути показалците на ръцете от основата към върха с показалеца и палеца на другата ръка. Дишайте дълбоко и си представяйте как жълт лъч светлина бавно преминава през червата ви като ги пречиства от всички нечистотии и отрови. Може да използвате кафяв и зелен цвят също.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема