Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Алармиране – прословутият ретрограден ход на Меркурий

Хороскоп

Алармиране – прословутият ретрограден ход на Меркурий

Снимка:

Меркурий започва своята ретро разходка в малките часове в събота срещу неделя, която ще продължи по негова воля до 23 юни. В римската митология Меркурий е бил крилатият пратеник на боговете, който е пренасял волята на боговете към хората, посредник между горния свят и долния. С други думи Меркурий е връзката между мъглявите идеи, които се носят наоколо, и осезаемите мисли, които се проявяват в съзнанието ни - точно като планетата Меркурий.

Планетата Меркурий управлява комуникацията, пътуванията и технологиите, така че всички тези неща често се нарушават по време на неговата ретроградност. Да, нещата могат да станат малко хаотични, но има и много добри неща, които могат да произлязат от това време. Това може да е време за размисъл, преосмисляне и отстъпление, поправяне на грешки, корекции. Подобно на планетата Меркурий, от нас се иска да намалим темпото, за да можем да преразгледаме своите виждания, мисловни модели и да решим как искаме да продължим напред в живота си.

Ретро Меркурий, внася объркване и страх във всички нестабилни връзки, работни места, не позволява нови неща да се случват, стартират или активират. Всички стари грешки, предизвикателства и уроци, които не са били преминати през предходния период, се появяват отново пред очите ни. Ретроградният Меркурий в Близнаци ни носи бурен период, пълен с препятствия и предизвикателства. Очакват ни много неволи, да се изправим пред миналото, грешките и тайните. Това обаче ни насърчава да се свържем с нашата интуиция и стимулира търсенето на знания. Това ни мотивира да търсим повече, за да намерим възможност за растеж, дори по трудния начин.

Меркурий се движи назад към квадратура с Нептун (5.05.), с когото вече е направил напрегнат аспект на скоро и който ще бъде отново труден период и ще донесе още по-объркващи мисли, лъжи и измами, и дори липса на воля, желание за живот, изтощение. Пазете се от странни ситуации и да не попадате в мрежата на Нептун.

Труден месец за всички знаци, управлявани от Меркурий (Близнаци и Дева). И за техните противоположни знаци (Стрелец и Риби). Тези, които по рождение имат ретрограден Меркурий, при тях нещата ще са по-лесни. Имат имунитет към пакостите на ретроградния крилат пакостник.

И накратко да припомним:

При хирургичните операции често се появяват усложнения. Ако не е наложително и спешно, по-добре да се отложат през този период. Не е добре да се подписват договори (вкл. брачни), да се купува техника, компютри, смартфони, автомобили. Записвайте си двойно важната информация. Да не се преинсталират компютри, отложете всички важни неща, свързани с договори за продажба, сделки, сватби, закупуване на автомобили, домакински уреди, битова техника за след края на ретроградния период.

Следователно по време на обратното движение на Меркурий в почти всички сфери на човешкия живот се появяват неприятни промени. Нараства вероятността от грешки. Тези грешки и пропуски обикновено се проявяват през следващия период, когато Меркурий отново тръгне директно. Тогава се стига до преосмисляне и промяна на решенията. Все едно да се събудиш от дълбок сън и нещата около нас изведнъж изглеждат по различен начин. Не е задължително нищо лошо да ви се случи (и не непременно), но ако нещо се случва, неприятностите са от такъв род. В много случаи периодът идва и си отива тихомълком.

Има само едно решение, с което може да избегнете всички опасности. Обърнете се навътре в себе си. Събудете вътрешното си дете, прегърнете го нежно, намерете спокойствие в себе си и си починете: от мислене, общуване, обяснения, вземане на решения, изразяване на мнения за всичко. Прекратете притока на информация, особено тази, която не ви е необходима за ежедневна работа.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още