Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Астро кухня – I част

Хороскоп

Астро кухня – I част

Снимка:

Както всичко останало, растенията попадат под планетните влияния. Растенията са преки активни антенни елементи, които приемат космически вибрации и ги трансформират във вещества, полезни за храненето и лечението, по същия начин, по който човешкото същество е средство за трансформиране на грубата енергия в по-фини вибрации, необходими за по-нататъшните космически процеси.

Може също така да се каже, че човекът е инструмент за излъчване на енергия, а какъв вид енергия зависи от това какъв е той. По този начин физиологията е основата за по-висши състояния на съзнанието.

Растенията, които се засяват в съответствие с космическите ритми, без изкуствени торове, изобилстват от космическа сила и с тяхното използване физиологията се връща в равновесие и тялото се превръща в инструмент за по-висша цел, целта, за която е предназначено. Ако тялото не е здраво, не можем да говорим за духовно развитие, тъй като енергията, необходима за по-високи цели и духовна еволюция, се използва за самолечение.

Ставаме това, което внасяме в себе си, а това което сме, това излъчваме. И накрая, това, което излъчваме, това и привличаме.

Когато знаем коя планета управлява и кои периоди, знаем какъв вид храна и кои растения работят по това време най-добре. Храната може да бъде както лекарство, така и отрова.

Точно както трябва да знаете кога да сеете растенията, така също трябва да знаете кога да ги прибирате. Събрани в период, който е в съответствие с космическите закони, те се превръщат в средство за поддържане на жизненост и изцеление.

Растения и планетарно деление

Съществува разделяне на растенията на 7 основни групи в зависимост от това кои планетни черти преобладават в тях. През 7 дни в седмицата на преден план излизат 7 различни качества. Седем планетни сили се проявяват на седем видими планети. В тези седем групи са класифицирани лечебни билки и зеленчуци.

Понеделник

В понеделник растенията се събират и използват под въздействието на Луната, чиято роля е свързана с овлажняване и подхранване. Това са пълзящи, воднисти растения, които включват тиквички, краставици, патладжани ...

Кресонът (все още не навлязъл зеленчук в българската зеленчукова градина), чийто прясно изцеден сок е чудесен за черния дроб, помага за забавяне на стареенето, а в традиционната медицина се счита, че има благоприятен ефект върху мозъка и нервната система.

Cochlearia offiinalis помага при заболявания на пикочните пътища, бъбречни заболявания, храносмилане и ревматизъм, както и детоксикация на целия организъм.

Алое вера се използва при много кожни заболявания и проблеми.

Босилекът се използва срещу кашлица, бъбречни заболявания, главоболие и депресия, настинки и ушни инфекции.

Лайката е традиционно, народно лекарство за стомашни проблеми, спазми, проблеми с храносмилането, гастрит, язва, за успокояване на нервите.

Ленът се използва за храносмилане, а пъпешите, дините и черешите за детоксикация. Това са все лунни растения.

Вторник

Във вторник се събират и използват растения под влиянието на Марс, чието действие е бързо, топло и пречистващо. Това са растения с пикантен вкус, червен цвят, бодливи растения, както и растения, пълни с желязо, които помагат при анемия.

Джинджифилът се използва най-вече като лек при настинки и за подобряване на кръвообращението. Когато усетите студени тръпки, треперене и други симптоми на настинка, джинджифиловият чай се използва като затоплящо средство. Използва се при гадене при шофиране, сутрешно гадене, спазми, лошо храносмилане, подуване на корема, гадене, причинено от химиотерапия, ревматоиден артрит, остеоартрит, загуба на апетит, мигрена ...

Копривата се използва като лекарство за прочистване на кръвта и срещу анемия, косопад, ревматизъм и ставни заболявания, треска, язва на стомаха. Тази група включва още чесън, хрян и репей.

Цвеклото регенерира черния дроб и предотвратява стареенето. В традиционната медицина цвеклото е лек за анемия и малокръвие.

Червеният пипер (лют) е най-ефективен при проблеми със сърцето и кръвообращението, ангина пекторис, прескачане на сърцето и аритмия. Препоръчва се на всеки, който има проблеми с кръвообращението, като високо или ниско кръвно налягане, излишен холестерол, триглицериди и мазнини, дори при разширени вени.

Горчицата се използва за лечение на подагра и ревматизъм. Също така има благоприятен ефект върху функцията на черния дроб.

Следва втора част  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още