Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Астрология и медицина

Хороскоп

Астрология и медицина

Астрология и медицина - Tribune.bg
Снимка:

Биологията и медицината признават, че човешкото тяло е така наречената отворена система за възприемане и излъчване на енергия. То възприема енергията на Космоса, която достига до Земята - прана, етер - и я преобразува за своята жизнена дейност (или излъчва биоенергията си в околната среда, предава я на други хора и т.н.). Периодичните колебания в космическата активност се отбелязват на различни нива на небесните тела по отношение на излъчваните енергии: месечни, сезонни, годишни.

Космическата енергия има положителен и отрицателен ефект върху човешкото тяло. Познаването на факторите, които могат да засилят благоприятният ефект и да отслабят вредния е много важно за поддържането на добро здраве. Закономерното влияние на планетите и светилата върху човек се изучава от астрологията (космобиологията) и различните й направления: натална астрология, медицинска, мунданна (живота и здравето на цели народи, племена, нации) и др.

Казват, че преди двеста години в Англия и в други европейски страни човек, избрал медицинска професия, е бил длъжен да положи изпит по астрология и ако се открият недостатъчни познания по тази наука, той се смята за негоден за избрания занаят.

Произходът на медицинската астрология идва от Древен Рим, Египет, Вавилон, Халдея, Индия. Хипократ, обучавайки студенти, казва, че лекар, който не познава астрологията, губи много като специалист. Римският лекар и мислител Гален пише в трактата си „Методи за изцеление“, че при лечението на всеки пациент трябва да се вземат предвид не само неговите индивидуални характеристики, но и състоянието на небето, времето на годината и конкретната област, в която се намира пациентът. Великият Парацелс казва, че човек зависи от звездите, защото има астрално (звездно) тяло.

Астралното тяло на всеки организъм, бидейки частица от астралната светлина (индивидуализирана), циркулираща в цялата Природа, постоянно поддържа връзка с нея, храни се и я поддържа. Затова при въздействие върху физическото тяло, човек трябва да преодолее съпротивлението на астралното тяло, което се стреми да възстанови нарушения баланс и унищожава това усилие. Ако въздействате на астралното тяло, физическото също ще се промени. Това е разликата между алопатия и хомеопатия.

Основната задача на медицинската астрология е да се идентифицира коренът на заболяването. Както казват древните астролози: безполезно е да се лекуват симптомите, ако източникът на проблема не се отстранява.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети