Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Астрологията и нейните подразделения

Хороскоп

Астрологията и нейните подразделения

Астрологията и нейните подразделения - Tribune.bg
Снимка:

Астрологията е по-общо наименование на такава всеобхватна наука, поради което тя се подразделя на много частни области на астрологичните знания. Това е наука с множество клонове и раздели. Има различни специализирани школи в света за всеки един от тях. Всеки от разделите може да се счита за напълно самостоятелна наука, имаща свой език и символизъм, свои методи за разчет, свои аналитични методики, своя философия.

Натална астрология - единствената наука изучаваща причините за всички конкретни проблеми в живота на човек, даваща точен астропсихологически образ за човека, достойнствата и недостатъците и т.н.

Астротипология - изучава характерните особености на човек по главни доминиращи признаци, например по принадлежност към слънчев знак.

Астромантика - изучаване и описание анатомическите особености на човешкото тяло и тяхното проявление по зодиак и планетни признаци.

Астроботаника - клон от астрологията, занимаваща се с царството на растенията по зодиак, планетарни признаци. Енергийното използване на растенията в живота на човека.

Астрометеорология – занимава се с изучаване влиянието на планетите върху времето и климата.

Астроминералогия - изучава връзката на минералното царство с растителния, животинския свят и с човека. Използването на минералите за магически цели.

Астрогеография - изучава проекциите на зодиакално-планетарните енергии на различните участъци от земното кълбо, влиянието на различните страни, народи, климат и геологически явления.

Бизнес астрология - изучаване на влиянието на планетарните енергии на финансово-икономическите отношения и човешкото общество.

Астропсихология – изучава психосоматичните особености на човешкото обкръжение, неговите емоционални и характерни черти.

Елективна астрология - избор на максимално време за максимален успех във всяка човешка дейност.

Хорарна астрология - дава отговор на зададен въпрос, показва как ще се развие дадено събитие, къде сме загубили някой предмет.

Кармична астрология - изучава позитивните и негативните резултати от минали жизнени въплъщения.

Астрогенотипология или астрология на зачатието - изучава хороскопа на зачатието, прогнозира състоянието на здравето на бъдещото дете, търси оптималните варианти за синтезиране енергията на бащата и майката.

Астромедитация - изучава методите за привеждане аурата на човек в определено състояние с цел най-благоприятно възприемане на космическата енергия. Много емпирически и езотерични знания са били получени именно така.

Тантрична астрология - раздел, който изучава законите на управление на творческата и сексуална енергия на човека, а също взаимодействието между различните видове енергии.

Рационална астрология - използва се за селективни цели, за прогнозиране на различни циклични процеси.

Астронатуропатия - използват се методи, с които може да се приведе в хармония съзнанието и аурата с околната космобиологична среда. Често принципите й намират приложение в хомеопатията.

Синастрическа астрология (астрология на партньорството) - изучава възможностите за хармонично съществуване и взаимодействие на различни форми на живот и човешките взаимоотношения.

Етническа астрология – изучава различните народи, етноси, раси и национални общности.

Медицинска астрология - силните и слабите енергийни зони в аурата на човека и избор на оптимални методи за лечение и възстановяване на енергийния дисбаланс.

Астроанатомия - различни проекции на космопланетарните въздействия върху човешкото тяло и неговите енергоинформационни центрове (чакрите).

Астропатология  -занимава се с изследване на аномални космопланетни влияния върху енергийно-информационните полета на човек.

Ритуална астрология - методики за постигане хармоничен енергоинформационен резонанс чрез народни традиции, обреди, танци и други.

Хуманистична астрология - изучава вътрешните психологически проблеми на човека с цел тяхната дълбока корекция.

Мунданна астрология - изучава космопланетарните цикли влияещи на политическия живот на обществото и държавите.

Астрология на егрегорите - религиозни, национални, семейни, кланове, групови и други егрегори.

Херметическа астрология - разглежда космическите закони и принципи чрез архетиповете на база знанията на кабалата - наука на Вселената и Бога.

Езотерична астрология - изучава законите на космическата еволюция и отражението й на земен план.

Семантико-символична астрология - анализира информацията предавана чрез специални символи - египетски, на маите, сабиенска символика.

Прогностична астрология - предсказване на тенденциите за бъдещето чрез различни предсказателни техники като движението на транзити, прогресии, дирекции, лунации, соларен хороскоп и други.

Астро-диетология - избиране на най-подходящ хранителен режим за всеки човек индивидуално, с оглед балансиране на здравето, отслабване или напълняване.

Лунна астрология - която изучава влиянието на Луната върху растителния, животинския свят и живота на човека и от което много зависим. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети астрология, наука,

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети