Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Астрологията за СOVID-19

Хороскоп

Астрологията за СOVID-19

Астрологията за СOVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Планетата Сатурн за първи път влезе в знак Водолей на 22 март, 2020 година. През май стана ретрограден и на 2 юли се върна обратно в знак Козирог. След дългия път, който извървя, на 17 декември отново и окончателно влезе в знак Водолей, където ще остане до март 2023 година.

Планетата Сатурн се свързва с ограниченията и още през февруари на настоящата година започна да оказва влияние върху най-важните сфери на Водолея - свободата и колективността: в цял свят започнаха да възникват ограничения на свободата на движение и свободата на събиране на голям брой хора. И ако през февруари тези процеси локално засягаха само Китай, то през март те се разширяват до глобален мащаб.

След преминаването на Сатурн във Водолей в края на март, мерките продължиха да се затягат, да се разпространяват във все повече страни и да придобиват дългосрочен характер, тъй като Сатурн е отговорен за дългите времеви рамки. Цялото население на планетата беше обхванато от карантината. Ограниченията въведени през март, започнаха да отслабват от май, когато Сатурн стана ретрограден и бяха премахнати през лятото, едва когато планетата се завърна в Козирог. Имаше малко затишие.

Не можем да отречем влиянието и на ретроградния Нептун. През есента, от 29 септември, Сатурн отново се обърна в пряко движение и започна нова вълна от ограничения поради новата вълна на коронавируса и това ще продължи още дълго време.

Сатурн ще бъде във Водолей в продължение на 2 години до март 2023 година и е много вероятно много от ограниченията, които са въведени и продължават да се въвеждат сега, да са характерни за всички 2 години от престоя му в знака. Това са и прогнозите на вирусолозите, например от Германския институт по вирусология Робърт Кох, смятат че пандемията ще продължи около две години, докато се нормализират нещата. Това не означава, че строгата карантина ще остане непроменена през цялото това време. Някои от ограниченията ще бъдат премахнати, други облекчени, а някои ще бъдат затегнати отново, но това ще продължава да ни тормози през тези две години. Трябва да се научим да оцеляваме, да се пазим, да сме дисциплинирани. Да припомним: Сатурн е планета на ограниченията и Водолей – знак на свободата, управлява интернет също. Като обединим значенията какво ни дава: ограничение върху свободата ни независимо по каква причина. Много хора започнаха да работят от къщи по интернет индивидуално. И все повече обстоятелствата ще ни принуждават да се нагаждаме към подобни условия.

Сатурн, Плутон и Юпитер, които бяха заедно цялата година в Козирог и имаха съвпади една с друга и трите са бавно движещи се планети, също така са социални планети, така че е напълно логично, че техният комбиниран ефект засегна цялото общество. Докато Сатурн налага правила, ограничения и граници, Плутон управлява вирусите и смъртта, а Юпитер като най-голямата планета в Слънчевата система разширява всичко, до което се докосне.

„Семето“ на Коронавируса е посято при съюза Сатурн-Плутон в Козирог с невероятен символизъм. От това, което учените са открили, че вирусът идва от прилеп, изяден от змия – и двете животни са управлявани от Плутон – прилепът представляващ смъртта, а змията е древен символ на възраждането и трансформацията. Заедно са смъртоносна комбинация. Но това не са единствените играчи (планетите) на голямата сцена. В астрологията няма единна формула, която да пасва на всичко — в противен случай, ние щяхме да преживяваме отново и отново едно и също нещо. За преминаването на този вирус на следващото ниво е отговорен също Марс, който образува аспект с Южния лунен възел през февруари, също в Козирог. Марс е планетата, която управлява енергията, а Южният лунен възел е точка на освобождаване на енергия. Тъй като аспектите, които включват лунните възли, засягат всички ни, това може да се  отнесе като освобождаване на енергия в цялата планета... от умиращите хора. Южният лунен възел и Сатурн се свързват също с кармата, както мнозина знаят.

Не по-малка роля имаше тандемът Юпитер-Плутон в Козирог. Плутон управлява пандемиите и основните цикли на живота и смъртта, докато Юпитер управлява обществените, социалните проблеми и има качеството за разширение и разпространение. И Юпитер, и Плутон имат усилващо качество и когато се обединят, те взривяват нещата пропорционално. Връзката става в Козирог, знак, свързан със старата възраст и всъщност, по-възрастното население както се разбра е по-силно засегнато от вируса.

Социалните и икономически промени, предизвикани от пандемията от коронавируса, започват постепенно да се оформят, тъй като всички видове индустрии и бизнес започват да се променят и да се адаптират, за да могат да оцелеят и да продължат да се развиват.

По-висшият смисъл на Плутон е да ни направи по-устойчиви, така че да можем да имаме по-голям шанс за оцеляване в дългосрочен план. Всички ние трябва да поемем отговорност за това, което се случва в света.

Най-важното нещо, което трябва да се разбере в условията на новата реалност: тези ограничения са необходими на света, за да се възстанови и да започне да живее според нов модел, нови правила. Може би Вселената просто иска да ни каже по този начин, че трябва да си вземем почивка, да работим по-малко, да прекарваме повече време у дома с близките си или в уединение, за да можем да се свържем повече със себе си. Да не правим нищо и така да открием по-важните неща в живота. Трудните уроци, на които ни учат планетите, винаги са тези, които носят най-голям растеж.

Нищо не се случва без причина, дори когато не можем да я открием и разберем. Бъдете здрави и силни, и оцелявайте!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати