Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Авокадото в магията

Хороскоп

Авокадото в магията

Авокадото в магията - Tribune.bg
Снимка:

Малко хора знаят, че авокадото се използва в любовната магия. Още древните ацтеки са го използвали за разпалване на страстта. Жените, родени в Мексико, използват масло от авокадо, за да придадат на кожата си специален блясък, наричайки го „кралско масло“.

Практическата магия съветва да използвате авокадо, преди да започнете ново дело, проект или бизнес. За да вземете правилното решение, се препоръчва да ядете авокадо, след като сте седнали на зелен стол или покрит със зелен плат. По време на хранене е важно да си представите в детайли резултата, който искате да получите в крайна сметка.

В любовната магия авокадото се използвало от семейни двойки за разпалване на страст. По време на вечерята на масата трябвало да има ястие с плодове, което да се разделли на две равни части и да се изядат.

За да привлечете вниманието, просто сложете костилка от авокадо в зелена торбичка или го зашийте в зелен плат и винаги го носете със себе си в джоба или чантата си. Авокадото помага на жените да изглеждат по-привлекателни, а на мъжете - по-харизматични.

Ако вземете парче дърво от авокадо, изсушете го и го носете като талисман, неприятностите, бедите и проблемите ще заобиколят човека.

Отглеждайки дърво от авокадо от костилка у дома, можете да се отървете от конфликти и да постигнете пълна хармония в семейството.

За да не му се случи нищо на човек тръгвайки на дълъг път, е достатъчно да изяде авокадо на пълнолуние точно в 12 през нощта. И да хвърли костилката през прозореца, като се опитате да я накара да падне възможно най-далече от къщата.

Ако родителите искат детето им да расте здраво, умно и талантливо, те трябва да поставят костилка от авокадо в леглото на бебето. Можете да я скриете под възглавницата или матрака.

Когато една жена иска да чуе предложение за брак от своя избраник, тя трябва да покани мъжа на вечеря и да го нахрани с различни ястия, които включват авокадо.

Ако нумерологично заменим буквите на думата А В О К А Д О с тяхната цифрова стойност, ще получим следното

1+3+6+2+1+5+6=24=6  (Венера)

и както се вижда сборът от цифровите стойности е шестица, числото на Венера, богинята на любовта.

Авокадото влияе положително на подмладяването. Богатият състав на екстракта от авокадо има благоприятен ефект върху кожата на ръцете, лицето и тялото, поради което има отличен ефект върху стартирането на механизма за подмладяване.

Авокадото се използва за приготвяне на маски за лице. Неговите вещества овлажняват, успокояват и подхранват кожата.

За суха кожа можете да приготвите маска от пюре: ½ плод авокадо, 1-2 с. л. растително масло (за предпочитане зехтин). След като смесите съставките, нанесете върху лицето си за 15-20 минути. След това изплакнете с топла вода.

За мазна кожа трябва да смесите 1 с. л. пюре от авокадо, яйчен белтък и 1 с. л. лимонов сок. Всичко внимателно смесете и нанесете на лицето за 10-15 минути. След това измийте маската със студена вода.

За да върнете блясъка и силата на косата си, използвайте маска от авокадо. Необходимо е да смесите пулпата на половин авокадо със зехтин. Ако косата ви е мазна, добавете към сместа 1 с. л. ябълков оцет. Нанесете маската върху косата и оставете за 30 минути. След процедурата измийте косата с топла вода и шампоан.

Тези, които искат да се отърват от кожни проблеми, могат да опитат да използват масло от авокадо под формата на компреси или намазване на засегнатата кожа. Това важи особено за тези, които са диагностицирани с лишеи, псориазис или екзема. Важно е да запомните, че не се препоръчва прилагането на масло върху отворени рани или ожулвания.

Китайската традиционна медицина нарича авокадото „плод на силата“, заради това, че плодът е в състояние да даде на човек забележителна сила, издръжливост на тялото. Според някои съобщения, на една от последните олимпиади китайските спортисти показали най-добрите резултати в много отношения. Лекарите и треньорите препоръчвали на спортистите именно авокадо. В древността се смятало, че за да бъде победен противник в бой, трябва да бъде изяден цял плод.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети авокадо
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати