Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Баня с чай

Хороскоп

Баня с чай

Баня с чай - Tribune.bg
Снимка:

Има множество полезни свойства, почти няма противопоказания и може да бъде подготвена по различни рецепти

Банята с чай е ефективен начин за грижа за кожата, която също помага да се подобри психическото и емоционално състояние на човека. Има множество полезни свойства, почти няма противопоказания и може да бъде подготвена по напълно различни рецепти. Основният компонент – чаят (билката) е доста достъпен и да се купи не е особен проблем.

Преди да си легнете, е добре да се вземе баня със зелен чай, който идеално се бори с умората, перфектно релаксира и успокоява, прави нощната почивка по-ефективна. Унищожава бактериите. Зеленият чай за баня е отличен антисептик, който ефективно се бори срещу различни микроорганизми. Добре се отразява при проблеми с екзема, псориазис, копривна треска, студени алергии. Успокоява раздразнената кожа и насърчава бързото възстановяване, както и премахва сърбежа.

За различни кожни заболявания трябва да се обърне внимание също на черния чай.

Също така чаената вана ефективно почиства порите от замърсители, помага за премахване на пъпки и черни точки по тялото, подобрява „дишането“ на тъканите и нормализира работата на мастните жлези, подобрява цвета, кожата изглежда по-свежа и по-здравословна.

След като вземете чайна вана, не се препоръчва да излизате, необходимо е да почивате поне 60 минути.

Оптималната честота на такива процедури - от 1 до 3 пъти седмично, най-доброто време за тях - вечер и водата не трябва да бъде твърде гореща. 

Баня с чай от каркаде

Тези, които желаят правилно да се грижат за тялото, може да прилагат каркаде (Суданска роза, Хибискус). Смята се също, че помага за избледняване на целулита. Такава вана е ползвала Клеопатра. Известно е, че една от нейните постоянни разкрасителни процедури е баня със суданска роза. За да приготвите такава баня, ще ви трябват 5-6 с.л. цветове и морска сол.

Приготвяне: Варят се венчелистчетата на хибискуса предварително за 1 час. Разтварят се 600-700 грама морска сол във ваната. Водата не трябва да е гореща. След това се сипва прецедената отвара във ваната. Продължителността на процедурата е 10-15 минути.

Баня с чай мате

Използва се в духовните традиции на Мексико и Бразилия. Има очистващо положително въздействие. Отстранява астралната мръсотия от ежедневието, помага при премахване последиците от урочасване от лоши очи, завист и злоба.

Добавете 2 чаши силен чай към водата за къпане и останете не по-малко от 10 минути, може да стоите повече, докато ви е приятно.

Ако нямате вана, може да обтривате тялото с гъба, напоена с чай или да си направите разтвор в голям съд (кофа, леген) и да излеете бавно водата върху себе си след като сте взели душ и сте се измили. После не се изтривайте, изчакайте да изсъхнете на въздуха.                                  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети