Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Брезата – Дървото на живота

Хороскоп

Брезата – Дървото на живота

Брезата – Дървото на живота - Tribune.bg
Снимка:

По старинни предания на този ден в древността в Русия, момите, които от дълго време били неомъжени, отивали да „слушат” какво ще им каже брезата. Нужно било с ръце да се обгърне ствола и да се допре ухо.

Напълно е възможно брезата да ви издаде индивидуална рецепта за щастие. За нея в никакъв случай не трябва да се разказва на никого, както не следва да знаете и чуждите рецепти.

Брезата отдавна се счита за символ на плодородието и новия живот. Брезата се отнася към зодиакалния знак Рак. Тя излъчва силата и подвижната, нестабилна енергия на Луната. Енергията ѝ е студена и освежаваща, като бистра вода и също като водата след къпане ни потапя в сън, който издига хората до небесните височини.

Славянските ни предци са наричали брезата Дървото на живота и вярвали в нейния божествен произход и в нейните магически и лечебни сили. Брезата е била дърво, посветено на славянските богини Леда и Лели.

Брезата обича честни и искрени хора, но общува най-добре с невинни девойки, бременни жени и деца: утешава женските мъки и радва децата със светлина и доброта. При нея може да се отиде по всяко време, но е по-добре да е сутрин, призори. Ако брезата приема човека, тя го прави от първата среща.

Брезовото дърво излъчва добра сила, съхранява и отдава животворната слънчева енергия, облекчава умората, неутрализира всички негативни последици от ежедневния ни стрес, а също така помага да се възстанови вътрешното спокойствие, но тя дарява своята енергия само на тези, чиято душа е открита към светлината. Казват, че бреза, растяща близо до къщата, прогонва кошмарните сънища от жителите ѝ.

Смята се, че през първата половина на май брезата има най-голяма лечебна сила. По това време събирали сока ѝ и давали да го пият неизлечимо болните и слаби хора, така че те да се възстановят и да възвърнат силата си. Всяко дърво първо трябвало да бъде попитано за разрешение и тогава да се вземе около литър сок, след което му благодарели и се извинявали, после обработвали раната му със смола. Дървото донор вече не се пипало до следващата година. Брезовият сок се взема само от онези дървета, които подлежат на изсичане, тъй като всякакви начини за разкъсване на кората вредят на дървото.

Брезата общува най-лесно с жените, защото ги свързва общата им природа. Тя е благосклонна към бременните жени и изпълнява молбите им, когато я помолят за лесно раждане, здраве и щастие на очакваното бебе.

Бижутата, изработени от брезова дървесина, са били използвани за защита от зли духове.

Енергията на това красиво дърво перфектно влияе на водния метаболизъм на целия организъм и има благоприятен ефект върху лимфната система. Неговите „сили“ активират отделителната система и бъбреците, ускоряват растежа и развитието на нови млади клетки.

Съществувал обред за лечение – болният се измивал с чиста вода, след това внимателно се излива тази вода под брезата, вярвайки, че по този начин болестта ще „премине“ от човека към дървото.

С лечебна цел били използвани различни растителни части: клони, кора, цветен прашец, листа, пъпки, съцветия, смола.

Можете да се лекувате с брезова кора, като я приложите върху възпалено място. Тя трябва да бъде заоблена, с добре обработени краища. Лечението продължава 30-35 минути на сесия, за предпочитане веднъж дневно след обяд. По този начин се лекуват болестни синдроми при бъбречни и чернодробни колики, ставни възпаления, както и хронично възпаление на пикочния мехур.

Брезата е много чувствителна, реагира на емоционалното ни състояние. За „ползотворен диалог” с брезата в полза на себе си, трябва да бъдете благопожелателно настроени към нея и околната среда и да седнете удобно до нея (или прави), подпрени с гръб към ствола ѝ, така че гръбначният стълб да е изправен. След известно време можете да почувствате как мислите ви започват да се размиват и очите ви да виждат по-ясно (много чувствителни хора започват да виждат как се движат потоци от енергия) - това дърво сякаш започва да ви „прегръща“ с невидимите си ръце. След като тялото ви получи достатъчно количество от освежаващата хладна сила, човек започва да изпада в сънливост - това е сигурен знак, че е време да спрете да общувате с дървото. Не забравяйте да му благодарите.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема