Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Брюкселски грифон – едно от най-забавните и верни кучета

Хороскоп

Брюкселски грифон – едно от най-забавните и верни кучета

Снимка:

Много хора искат да имат четириног приятел, който не изисква специални грижи, така че да не им се налага често да ходят и да събират косми из цялата къща. Оказва се, че има такова животно - това е брюкселският грифон, белгийска порода кучета, подходяща за отглеждане в апартамент.

Между другото, тази порода съществува повече от 500 години, но все още остава рядка, въпреки че кучетата са много сладки и предани!

Предимства на породата

Като начало, това малко куче има забавен външен вид. Първото впечатление е, че сме изправени пред малко, но страховито куче със сърдито изражение на муцуната и сериозен поглед. Но то ще бъде измамно, тъй като грифоните обичат да играят, да са палави, да се забавляват и разбира се, да забавляват собственика!

В същото време шегите обикновено не водят до разрушаване на предметите на интериора, огризани чехли и крака на столовете. Това предано куче обича, когато говорят за него и му обръщат много внимание: то ще ви следва навсякъде въртейки опашката, така че бъдете внимателни, в противен случай можете да го смажете в краката си.

Предаността и емоционалността на тази порода е безгранична – дори може да ви стане досадно, кучето е толкова силно привързано към стопанина, опитвайки се при всяка удобна възможност да ви приласкае, да ви оближе по лицето, да се отърка в ръцете ви. Ако нещо ви заплашва, кучето без колебание се втурва във ваша защита и ще се бори докрай.

Друга особеност на тези кучета е високата им интелигентност и екстрасензорни способности: те разбират собственика с половин намек! Кучетата различават интонацията и могат да се обидят за дълго време, ако им крещите.

Минуси на породата

Като всяко друго същество, тази вярна порода има недостатъци: Изпитват ревност. Кучето не иска да споделя вниманието на собствениците с някой друг, така че не трябва да го вземате за отглеждане преди появата на други домашни любимци или раждането на дете, по-добре е след това. Страх от самота. Брюкселският грифон наистина не обича да е сам в празен апартамент. Ако няма други активни домашни любимци – кучета, котки и др., когато излизате от къщата, вземете го със себе си или го оставете на съседа си. По-лесно е, разбира се, в това отношение да имате две кучета или котка, с които вашият домашен любимец няма да скучае.

Грижи за брюкселския грифон

Определено няма да се налага много да се грижите за козината на кучето, достатъчно е да го подстригвате няколко пъти в годината.

Останалите грижи са нормални – почистване на ушите, очите и зъбите, рязане на ноктите. Кучето ходи до тоалетната както на улицата, така и в кучешка домашна тоалетна и това е допълнителен плюс - не е нужно да го разхождате често.

Тази лоялна порода е чиста сама по себе си: не обича да ходи в кал и локви. Вярно е, че докато се храни, чистотата изчезва някъде: ако не е суха храна, кучето ще изцапа цялото си лице и ще събори храна около купата. Между другото, въпреки малкия си размер, брюкселските грифони ядат доста, тъй като изразходват много енергия през целия ден.

Както можете да видите, брюкселският грифон е лесен за поддръжка и е чудесен за тези, които искат да имат малко куче с мил, весел нрав. Ако вие самите сте енергични и весели, тази порода ще ви бъде полезна!

  

 


<w:LsdException Lo  


Топ новини

виж още

Актуална тема