Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Бульон срещу простудни заболявания

Хороскоп

Бульон срещу простудни заболявания

Снимка:

Необходими са 6 сушени гъби шиитаке, 8 чаши филтрирана вода, 1 парче пресен корен от джинджифил с дължина 8 см,  6 обелени скилидки чесън, 6 парчета почистен корен от клинавче (астрагал), 4 чаени лъжички светла соева паста или 5-6 чаени лъжички соев сос.

Гъбите шиитаке се накисват в 2 чаени чаши вода в продължение на около 20 минути.  Водата от накисването се запазва. Останалата вода от 6 чаши се оставя да заври и в нея се добавят джинджифилът, чесънът и парчетата клинавче. Намалява се огънят и бульонът се оставя да къкри.

Соевата паста или соев сос се размива с 8 супени лъжици горещ бульон до получаване на еднородна смес. Тази смес се слага в бульона, прибавят се гъбите и водата от накисването им. Оставя се да се вари на слаб огън около 30 минути. Консумира се, докато е топъл.

Всички съставки са специално подбрани, за да лекуват простудни заболявания.

Гъбите шиитаке съдържат всичките осем аминокиселини, а също така и витамин В и минерала германий, който увеличава съпротивителните сили на организма чрез стимулирането на имунните му функции като образуването на бели кръвни клетки.

В традиционната китайска медицина гъбите шиитаке се използват преди всичко като продукт, който укрепва имунната система на организма, подсилва кръвта и жизнената енергия Чи, така че той да е в състояние да се бори с инфекциите.

Джинджифилът е известен със своите затоплящи свойства, благодарение на които се подобрява кръвообръщението и се отстраняват смущенията на дихателната система.

Клинавчето е широко използвана билка в Китай. То повишава защитните сили на организма и има ободряващ ефект.

Чесънът притежава свойства на антибиотик и пастата мисо от ферментирали соеви зърна не само придава аромат на бульона, но и допълнително засилва имунната система на организма.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още