Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Четири полезни причини да си вдигате ръцете

Хороскоп

Четири полезни причини да си вдигате ръцете

Четири полезни причини да си вдигате ръцете - Tribune.bg
Снимка:

Естественото положение на човешките ръце е надолу. Но според физиотерапевтите e много полезно да ги вдигате от време на време през деня нагоре

Първо, когато ръцете са вдигнати, стомашно-чревният тракт става по-малко изкривен, което допринася за бързото преминаване на храната. По този начин се предотвратяват процесите на гниене и ферментация, развитието на дисбактериоза.

Второ, като вдигнете ръцете си нагоре, вие предотвратявате отпускането на тялото.  При отпуснати ръце понякога се деформира гръбначния стълб, което води до остеохондроза и други заболявания. Като вдигате ръцете си нагоре, позволявате на гръбначния стълб да се разтяга и също така да развие гъвкавост.

На трето място, с възрастта органите на гърдите и коремната кухина се смъкват надолу от естественото си място. Например, има такъв термин „лъжливо“ сърце. Това се отнася и за други органи. Вдигайки ръце нагоре, вие повдигате и вътрешните органи. Освен това, когато органите се спуснат, коремът увисва. Вдигайки ръцете си нагоре, укрепвате коремните мускули.

Четвърто, добре е да се вдигат ръцете не само след хранене, но и след пиене. В този случай водата не се задържа в тялото. Тя бързо преминава през червата, отмивайки всички шлаки, прилепнали към вътрешните им стени. 20-30 минути преди ядене пийте по 1-1,5 чаши обикновена вода и вдигнете ръцете си. Това е особено полезно за страдащите от запек.

По-добре е да вдигнете ръцете си като ги държите успоредни, издърпайте ги малко нагоре, останете известно време в това положение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати