Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Делфинотерапия

Хороскоп

Делфинотерапия

Делфинотерапия - Tribune.bg
Снимка:

Забелязали ли сте, че хора, които постоянно се намират в контакт с животни - овчари, кинолози, дресьори, по-рядко боледуват? Такова лечение с помощта на животните се нарича зоотерапия. Оказва се, че животните прекрасно чувстват настроението и емоционалното състояние на човека, дали е болен или не. И контактувайки с него, го изцеляват. В последно време в тази насока се правят доста изследвания, с които се доказва, че животните наистина лекуват. Това е било известно и десетилетия преди нашето време.

Древните вавилонци, асирийци, египтяни, а по-късно и елини и римляни съзнателно се занимавали с „профилактика“ на болестите и завъждали в домовете си всякакви животни способни според тях да ги излекуват от бронхит, туберкулоза, болести на сърцето или бъбречна недостатъчност. Деца на семействата, в които се отглеждат домашни животни, се учат не само по-добре, но и развиват чувство за отговорност и са по-спокойни. В хода на направените изследвания се установило, че имунитета на децата, където се отглеждат кучета и котки, е по-силен от на тези, които нямали свой домашен любимец.

Един от клоновете на зоотерапията е Делфинотерапията. Делфините много често се използват в медицината и психотерапията. Те имат удивително биополе и при контакт с тях се освобождават негативни енергии и стресът при човека, ускорява се лечението. Общуването с делфините помага да се стабилизира психо-емоционалното състояние, да се снеме психическото напрежение. Контактувайки с делфините, човек се успокоява, започва да мисли адекватно и бързо намира изход от кризисна ситуация.

Делфинотерапията е прекрасна психологическа реабилитация за хората, попаднали при екстремални условия, преживели земетресения, аварии и всякакъв силен стрес. Техни пациенти са предимно предприемачи, хора с творчески професии, деца със заболяване на нервната система-аутизъм (до 80% се излекуват), олигофрения, синдрома на Даун.

Когато делфините взаимодействат с човек, те изпращат към него много светли енергии подобно на Рейки енергията. Делфините са преживели библейския Потоп, съхранявайки общуването с хората. Сексът при делфините не е единствено за размножение, но и за установяване и поддържане на отношения един с друг. Делфините изчистват съзнанието и душата на хората. Усещат лошите хора и с тях не общуват. За тях не е важно дали си богат или беден, здрав или болен, влиятелен или не, важно е само дали си добър човек или не. Съществува поверие, че ако един път до тебе се докосне делфин, то през целия оставащ живот ще бъдеш щастлив.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още