Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Дендротерапия – метод, използващ целебната сила на дърветата

Хороскоп

Дендротерапия – метод, използващ целебната сила на дърветата

Дендротерапия – метод, използващ целебната сила на дърветата - Tribune.bg
Снимка:

Да вярвате или не на лечебната сила на дърветата е личен въпрос на всеки човек, но няма съмнение, че разходките в парка или гората успокояват, поставят в ред мислите и имат въздействие върху здравето.

Дендротерапията е част от нетрадиционната медицина и се основава на изучаването на въздействието на енергията на дърветата върху човека. Дендротерапията е метод за лечение и профилактика, използващ целебните свойства на дърветата. Практически всички дървета оказват пряко лечебно въздействие, като за това е достатъчно само да се облегнете или да обгърнете техния ствол.

Първо трябва да намерите "своето" дърво. За някои това може да бъде най-трудният етап от процедурата. Разбирането как дървото отговаря на определен човек се определя в по-голяма степен интуитивно.

По мнението на хората, които активно практикуват дендротерапия, в този случай помага да допрете дланите си към ствола на дървото. Ако усетите леко изтръпване, тогава изборът е направен правилно.

Друг ефективен метод да откриете своето дърво е да вземете парченце станиол, да го потъркате в дрехите си, за да се наелектризира и като го сложите на дланта си, да го приближите към ствола на дървото. Ако станиолът прилепне към кората на дървото – това е вашето дърво, ако пък не – значи това дърво не ви подхожда.

Ако човек страда от някакво заболяване, експертите по дендротерапия препоръчват първо да посетите дърво-реципиент. Когато заедно с отрицателната енергия погълне и болката, е време да отидете до дървото донор, за да почувствате отново сила и енергия. Не трябва да избягвате общуването с дървета-потребители (изсмукващи, вампири). Те са в състояние да помогнат на човек, като абсорбират отрицателната енергия, отнемат излишната енергия и изчистват енергийните канали. С това те способстват за подобряване на самочувствието, облекчаване на стреса, помагат при излекуване на различни заболявания.

За да може дървото-получател да отнеме ненужната енергия, трябва да застанете на близко разстояние от него, да затворите очи и да си представите как отминават неразположенията. Специалистите по биоенергия не препоръчват да се облягате на дървета-потребители, освен в случаите със съществуващо хронично заболяване: тогава е необходим близък контакт. Човек с такова заболяване трябва да обхване ствола с ръце или да се облегне на него с мястото на локализация на болестта.

Има друг начин за взаимодействие с такива дървета. Разположете се на близко разстояние от дървото (40-60 см), мислено помолете за помощ за попълване на биоенергийните резерви. След това, ако нямате негативно усещане, отпуснете се и си представете вълна от топлина, която преминава през тялото ви. Освен това енергийното попълване ще се осъществи чрез правилно равномерно дишане: вдишване - малко задържане на въздух - издишване. Вдишването и издишването се извършват за 4-8 секунди, задържането на дъха продължава около 4 секунди.

Преди да започнете процедурата по дендротерапия, трябва да се отпуснете, отхвърляйки обезпокоителните мисли. Когато общувате с донорското дърво, трябва да се облегнете на ствола с гръб и тил, да стоите така 5-15 минути, като се фокусирате върху вътрешните си усещания. Представете си как енергията на дървото се влива във всяка клетка на тялото.

На тези, които вече са установили лечебно „общуване“ с дърветата, се препоръчва да възприемат избрания обект за взаимодействие като живо същество, да мислят с уважение за него и да се обръщат към него по име.

Взаимодействието с всяко дърво, било то получател или донор, трябва да завършва с думи или мисли, изразяващи благодарност от страна на човека. След като му благодарите, пожелайте му „добро здраве и дълги години живот“.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати