Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Денят на есенното равноденствие е магически

Хороскоп

Денят на есенното равноденствие е магически

Снимка:

На 22 септември в 16:32 ч. настъпва есенното равноденствие. Слънцето преминава в знак Везни – символ на хармонията и баланса. Този знак се управлява от Венера и Сатурн. Добре е в този ден да си направите талисман на Венера за привличане на любовта или на Сатурн за привличане на успех в кариерата и финансов растеж.

В древността този момент е било време на благодарност и признателност за реколтата, събрана от плодоносните месеци на годината. Времето на падащите листа, когато всичко в природата започва да забавя своя ритъм и се прибира в себе си, готвейки се за сезона на съня. Нощта постепенно ще става по-дълга от деня. В древността са вярвали, че в този магически ден връзката между живия и мъртвия свят е особено силна.

Два пъти през годината става изравняване на деня и нощта – през пролетта и есента, затова ги наричаме равноденствия. Докато при пролетното равноденствие природата се хармонизира и събужда за нов живот, сега тя се готви за почивка, защото слънчевата мощ намалява и тъмнината преобладава над този годишен цикъл.

В деня на есенното равноденствие е хубаво да посетите дома на родителите си. Добре е да се изпече домашен хляб, баница (или пай с ябълки) и да се сподели между членовете на семейството. Трябва да има кръгла форма. Ако ви се получи вкусно, не изгори и се надигне високо,  това е ясен знак, че в близко бъдеще ще получите добри новини и ви очакват добри есенни събития. Ако трапезата е бедна, се счита за лоша поличба, означава, че цялата година ще бъде гладна и всичко постоянно ще се пропуска. Когато трапезата е богата, това означава, че цялата следваща година ще бъде пълна.

Добре е да направите генерално почистване, както и да се отървете от всичко, което е излишно, да почистите къщата от негативна енергия. Не носете стари неща със себе си в новия период. Това е време на пречистване, корекция, промяна и щастие.

Обезателно преминете под душа. Това ще очисти едновременно тялото и душата. Съгласно поверието в душата на човек напълно ще се отмие цялата негативна енергия натрупана в него и ще стане чиста, ще се отвори за приемане на положителната енергия. Докато се къпете, мислете и си представяйте това. Водата при есенното равноденствие притежава особена сила.

Есенното равноденствие е идеалното време за медитации. Оттеглете се, спрете мисълта си, пуснете през себе си енергията на Космоса. Представяйте си само хубави неща, които искате да ви се случат. В този магически ден помолете Вселената да внесе само позитивни промени в живота ви, изразете молбите си. 

Когато вървите навън, гледайте към краката си. Голяма е вероятността да попаднете на „камъка на успеха”. Не е необходимо специално да го търсите, а когато зрението ви попадне върху него, вътрешното усещане ще ви подскаже. Ако имате късмет да намерите камък, той ще се превърне в амулет и символ на промяна към по-добро.

В деня на равноденствието можете да възстановите своята енергия и сила чрез следния ритуал:

Спиралата на живота

Необходимо е да нарисувате спирала в пясъка или на земята или чрез много запалени свещи. След това застанете в центъра на спиралата и си представете как изчезвате и след това отново се появявате. Изразете своята благодарност и радост към Вселената за всички добри постижения и успехи, които сте имали, дори най-незначителните. Представете си, че над вас стои Бог или Висша сила, която протяга ръка над главата ви и ви благославя. Над вас се спуска и ви обгръща златиста светлина. Пожелайте си здраве, щастие и любов! В края на ритуала излезте от спиралата.

С помощта на този обред можете да се отървете от стари проблеми, да получите нови възможности за растеж и да постигнете целите си.

Честито равноденствие и щастлива есен!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема