Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Денят на Пълнолунието

Хороскоп

Денят на Пълнолунието

Снимка:

На 28 март в 21:49 часа има Пълнолуние в знак Везни, чийто управител е Венера. Естеството на Везните е да търсят баланс и хармония. Луната засяга всички зодиакални знаци, но Везни и Овен ще го усещат най-много.

Всеки месец Луната достига най-пълната си фаза, като прави точна опозиция със Слънцето и това е пикът на лунния цикъл, когато емоциите се увеличават. Акцентът на това Пълнолуние пада върху партньорските взаимоотношения. Духовното му значение е да намерим изцеление или по-дълбок баланс в живота си. Марс управлява Слънцето, Венера и Хирон, които в момента са в Овен и положителният му аспект с Пълнолунието показва, че можем да почувстваме импулса да предприемем действия за разрешаване на конфликти и намиране на решения, както и да предприемем действия по нашите желания и емоции, за да отговорим на нашите нужди. Това лунно събитие ще донесе необходимата яснота, за да се вземат решения. Въпреки това, всичко няма да се случи само за един ден, а ще продължи в следващите две седмици до новолуние.

Пълнолунието е времето за преход от натрупване на сили към активно изразходване.
Неизразходваната енергия може да стане неконтролируема, така че е много лесно да загубите контрол над себе си. Чувствителните хора усещат приближаването на пълнолунието, като започват да изпитват психическо безпокойство и физически дискомфорт. Това се проявява под формата на неразбираем, безпричинен, болезнен копнеж, тъга, печал или обратно, прекалено висока емоционалност, когато човек се хвърля от една крайност в друга. 

По време на пълнолуние броят на произшествията и нещастните случаи се увеличава, престъпността нараства и агресията се освобождава. По традиция нощта на Пълнолуние се смята за времето на върколаци, лунатици и поетите.

Ако на новолуние чувстваме липса на енергия, то на пълнолуние е точно обратното. „Излишната“ енергия има тенденция да се излива под формата на гняв, раздразнение, агресия, изразява се болезнено. Можете да избегнете подобни прояви, като насочите енергията в друга по-съзидателна посока.

Смята се, че Буда е достигнал просветление по пълнолуние. С правилното използване на енергията на пълнолунието можете да постигнете обективно отношение към света около вас, както и да придобиете мъдрост и любов. Това е благоприятен период за креативни хора, тъй като в момента те са максимално способни да изразят себе си.

Пълнолунието се счита за най-мистичното време. В този момент силата на Луната е в зенита си, което означава, че силата на всеки представител на нежния пол става несравнимо по-голяма. Жените от древността са знаели за това и са извършвали магически ритуали по пълнолуние, за да получат лунната енергия, да увеличат материалното богатство, да привлекат любов и просперитет. А билките, събрани на този ден, имат най-голяма лечебна сила.

Луната се превръща в мощен проводник, чрез който енергията се излива над света. Ритуалите, извършвани по това време, имат максимална сила и желанията започват да се изпълняват още на следващия ден.

Ритуал на освобождението:

Запалете свещ. Внимателно обмислете и запишете на празен лист хартия всичко, от което сте готови да се отървете: от ненужни притеснения и болезнени спомени, до напълно осезаеми неща, които според вас ви пречат да продължите напред. И след това изгорете листа в пламъка на свещта. Пепелта трябва да се разпръсне на вятъра, а след това - да благодарите на стихията на огъня и въздуха за помощта им. Може да използвате и водата.

Подходящо е да напишете на друг лист съкровените си желания както при новолуние.

Време е да продължите напред!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


Топ новини

виж още

Актуална тема