Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Денят на раждане

Хороскоп

Денят на раждане

Денят на раждане - Tribune.bg
Снимка:

Денят на раждане има важно значение, тъй като носи в себе си огромна информация – планът на живота на поредното въплъщение. Определя тези уроци, които в задължителен ред предстои да усвои човешкият дух, за да може в следващия си живот да премине в по-горен клас, а не да повтаря същия.

Всеки човек, се появява на света в определен ден– точно под определени градуси от даден знак на Зодиака. Точно в този ден се откриват резонаторите на неговата душа, управляващи именно своите сигнали, своята животворна енергия, необходима за изпълнение на своите задачи и уроци. Трябва да знаем особеностите и силите на своя знак и съзнателно да се движим,  като умело ги използваме, а не да се борим с тях или да бездействаме, нито да плуваме по течението.

Човек идва на Земята да се труди, а не да безделничи, както и да се радва на всички дни от живота си. Знаците на Зодиака полагат основата на същността на човека в даденото земно въплъщение. Тази основа се допълва със свойствата на декадата на дадения знак от Зодиака, която се определя по неговия управител. И така знака на Зодиака, стихията и декадата е необходимо да се свържат и обобщят техните значения и влияния, с конкретния градус на знака, т.е. с рождения ден.

Всеки човек има по два знака от Зодиака. Първият се определя от часа на раждане и се нарича асцендент. Вторият се определя от деня на раждане и се нарича слънчев знак и по положението на Слънцето се фиксира градуса на раждане.

Изгряващият знак се определя от часа на раждане и характеризира човек като съвкупност от свойства и качества на характера, външно проявление, външност, физически духовен потенциал. Той може да съвпада със слънчевия знак и по такъв начин усилва неговите качества. Човек става носител на двоен знак т.е. той става двоен Овен, двоен Стрелец. Такива хора са носители на жизнената енергия на два знака от Зодиака.

Често изгряващият знак обаче не е огледално отражение на съвпада със слънчевия. Именно това води до объркване на хората, които не са запознати достатъчно с астрологията, а само повърхностно със слънчевите знаци или т.н. зодии. Знаейки деня на раждане на даден човек, те определят примерно, че е чист Козирог, а той всъщност се държи не по Козирозешки, а като примерно настоящ Близнак. Тогава те приемат, че астрологията не е точна наука и е далеч от конкретността, а всъщност просто не знаят, че почти всеки има по два знака.

Ако изгряващият и слънчевият знак принадлежат към една и съща стихия, те се допълват и подсилват един друг. И обратно, ако слънчевият и изгряващият знак принадлежат към разнородни стихии, това води до противодействие на противоположни енергии т. е нещата няма да вървят по мед и масло, а най-обикновените жизнени въпроси ще се решават напрегнато.

Правило: няма добри и лоши съчетания. Всичко се дава на човека с определена цел. Всяка душа се отправя към поредното си превъплъщение, добре знаейки целите, задачите и условията, които предстои да изживее, изпълнявайки своята съдба.

Откъс от книгата ми „Тайнството живот“

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети