Дева – здравен хороскоп и диета
Знак Дева съответства на стомаха, коремната кухина, червата. Този знак поддържа баланса между душата и тялото. Липсата на баланс води до психосоматична тревожност. Представителите на този знак често са податливи на анемия. Диетата трябва да е богата на желязо и витамин В12. Девите трябва да избягват бързите диети и да се движат повече.
Ваши помощници по пътя към стройна фигура ще бъдат спортове като аеробика, каланетика, шейпинг, градинарство. Избягвайте продукти, съдържащи химически добавки и консерванти. Откажете се от преработените храни, нека вашата диета включва мюсли, сушени плодове и хляб с трици. Здравословната храна ще се превърне в източник на сила и енергия за вас.
Девите обикновено изпитват дефицит на калий, което води до запушени пори и повишено омазняване на кожата. В резултат на това токсичните вещества вече не се отделят през порите и се натрупват във вътрешните органи. Вътрешните органи работят претоварени и това води до простудни заболявания, катари, плеврити, пневмонии и др.
Вашите продукти: хляб, зърнени храни, боб, грах, тиквички, магданоз, пшеница, ръж, тиква, копър. Трябва да включите в диетата си следните храни: домати, лимони, целина, грейпфрути, ябълки и валериана.
Мазните храни са вредни за Девите. Разбира се, мазнините са необходими, но те са напълно достатъчни в обикновените храни. Не се увличайте по готварските мазнини и масла, по-добре печете или варете храната си. Ако не се храните балансирано, задължително приемайте мултивитамини и минерални таблетки.
Елемент на този знак е Земята: необходимо е да се храните според часовника, да поддържате умереност в храната и алкохолните напитки и да имате добри дни на гладно.
Най-добрият ден за започване на диета: сряда.
Диета за вашата зодия:
Закуска: 10 г нискомаслено мляко, 30 г мюсли, 1 ч. л. мед
Обяд: 1 порция бульон или зеленчукова супа, 70 г спагети с домати и босилек, 150 г риба на пара, зеленчукова салата
Вечеря: 150 г задушен дроб, 150 г задушени зеленчуци.
САЛАТА ОТ ЯБЪЛКИ И ТИКВА С МЕД
Продукти: 400 г тиква, 2 по-големи ябълки, 2 супени лъжици кисел плодов сок, кора от лимон или портокал, 2 супени лъжици мед, орехови ядки на вкус.
Приготвяне: Тиквата се почиства, обелва и настъргва на ситно ренде. Прибавят се нарязаните на сламки почистени ябълки и сместа се прехвърля в салатиера. Овкусява се със сока, настърганата кора от лимон (портокал) и течния мед. Салатата се украсява с половинки орехови ядки и парченца ябълка.
Зa дa виждaтe пъpви aĸтyaлнитe ни xopocĸoпи и дa cи гoвopим зa вcичĸo, ĸoeтo ви вълнyвa oт вceлeнaтa нa звeздитe и Зoдиaĸa, пocлeдвaйтe cпeциaлнaтa гpyпa нa Тrіbunе.bg във Фeйcбyĸ.
Намерете ни ТУК: ХОРОСКОПИ
Или последвайте QR кода:
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/deva-zdraven-horoskop-i-dieta/