Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Дишане на валерианови капки

Хороскоп

Дишане на валерианови капки

Дишане на валерианови капки - Tribune.bg
Снимка:

Тази процедура се използва за понижаване на кръвното налягане и като цяло за укрепване на организма. Помага при главоболие и безсъние в някои случаи. За тази цел всеки ден преди лягане бавно и дълбоко вдишвайте парите на алкохолна тинктура (спиртна настойка) от корен от валериана, правейки 3 вдишвания през всяка ноздра.

Ако главата все още ви боли сутринта, броят на вдишванията може да се увеличи - дозата за всеки човек трябва да бъде избрана индивидуално.

Ако не искате да спите, не трябва да дишате капките.

Безсъние

При тежка физическа или нервна умора понякога има парадоксална реакция: въпреки тежката умора, през нощта човек не може да заспи. Ако периодът на усилена работа вече е зад вас, можете да вземете успокоително един час преди лягане, но не трябва да се увличате с медикаментозния начин за установяване на сън.

Можете да се облеете със студена вода два часа преди лягане. На някои хора при безсъние им помага да се вдишва през носа парите на валерианови капки чрез инхалация. Можете да опитате за пет до десет минути да масажирате ушите с палците и показалците на ръцете. За да се ускори заспиването ще помогне пиенето на настойка от корен от валериана, листа риган или мащерка.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дишане, безсъние

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети