Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ефектът на музиката върху водата

Хороскоп

Ефектът на музиката върху водата

Ефектът на музиката върху водата - Tribune.bg

Облагородяващите и разрушителните ефекти на звуците

Човек във всеки момент е заобиколен от милиони звуци от различни тоналности и видове. Някои от тях му помагат да се ориентира в пространството, на други той се наслаждава в чисто естетически план, трети - той изобщо не забелязва. Но през хилядите години ние научихме не само как да създаваме музикални шедьоври, но и разрушителни звукови ефекти. Днес темата „влиянието на музиката върху водата“ е изучена до известна степен и ще бъде много интересно да научите нещо за тайнствения свят на енергията и веществата.

Експериментални открития: музиката променя естеството на водата

Днес много хора знаят името на японския учен Емото Масару, който през 1999 г. написа книгата „Посланията на водата“. Тази работа му донесе световна слава и вдъхнови много учени за по-нататъшни изследвания. Книгата описва поредица от експерименти, които потвърждават, че под въздействието на музиката водата променя своята структура - формата на молекулите. За целта, ученият поставя чаша обикновена вода между две тонколони, от които се чуват звуците на определени музикални произведения. След това течността се замразява, което впоследствие дава възможност да се изследва под микроскоп кристали от водата, формата, в която се подреждат атомите, които изграждат молекулите на водата.

Резултатите поразиха целия свят: влиянието на музиката върху водата с положително съдържание създава правилни ясни кристали, всяка форма, на които е подчинено на определени закони. Също така, снежинка от вода може да покаже съдържанието на самата мелодия и да предаде настроението на композитора. По този начин, „Лебедово езеро” на Чайковски способства за образуването на красива структура, наподобяваща лъчи под формата на птичи пера. Симфония № 40 на Моцарт позволява визуално да се види не само красотата на творчеството на великия композитор, но и неговият необуздан начин на живот. След звученето на „Сезони“ на Вивалди, можете да се възхитите на кристалите на водата, които предават красотата на лятото, есента, пролетта и зимата.

Наред с мелодиите, носещи красота, любов и благодарност, беше изучено влиянието на негативната музика върху водата. Резултатът от подобни експерименти са кристали с неправилна форма, които също показват значението на звуците и думите, насочени към течността.

Причината за промени в структурата на водата

Защо водата променя структурата си под въздействието на музиката? И възможно ли е да се използват новите знания в полза на човечеството? Атомният анализ на водата помогна за разбирането на тези проблеми.

Масару Емото е на мнение, че редът, в който са изградени молекулите, се определя от източник на енергия, наречен „Хадо”. Този термин означава специфична вълна от трептения на електроните на ядрото на атома. Магнитно резонансно поле се наблюдава там, където има „Хадо”. Следователно такава вибрационна честота може да бъде описана като област на магнитен резонанс, която е вид електромагнитна вълна. Всъщност музикалната тоналност - това е енергията, която влияе на водата.

Познавайки свойствата на водата, човек може да променя структурата ѝ с помощта на музика. Така че класическите, религиозни, доброжелателни мотиви образуват изящни кристали. Употребата на такава вода може да излекува човек, да промени живота му в посока на благополучие и просперитет. Силните, груби, безсмислени, агресивни и хаотични звуци влияят неблагоприятно на всичко наоколо, състоящо се от течност, а както знаем човешкото тяло е изградено от течности.

За желаещите да зареждат вода с лечебна тоналност, давам списък с песните на духовния Учител Петър Дънов. Те могат и да се слушат не само за зареждане на вода, но съчетанието от двете е по-силно.

„Махар Бену” и „Венир Берир” са свещени песни, мантри

„Цветята цъфтяха” – за меланхолия

„Благославяй, душо моя” има лечебно действие

„Зора се светла зазорява” – всички възможности ще дойдат във вас

„Сладко медено” – лекува простуда, рани, инфекция

„Мога да постигна що желая” – лекува ревматизъм

„Сила жива, изворна, текуща” – за тонизиране

„Зум – Мезум” – регулира организма

„Благост, благост”, „Красив е животът на нашата земя”, „В началото бе Словото”

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема