Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Есенно равноденствие – пожелайте си нещо

Хороскоп

Есенно равноденствие – пожелайте си нещо

Есенно равноденствие – пожелайте си нещо - Tribune.bg
Снимка:

Слънцето направи крачка назад, листата заспаха и есента се събуди. Есенното равноденствие е моментът, в който Слънцето преминава през точката на пресичане на еклиптиката с небесния екватор и денят е равен на нощта навсякъде на Земята. Разликите са само в района на Северния и Южния полюс.

Равноденствието е времето, когато денят и нощта са равни и се случва два пъти в годината - пролетта и есента. Есенното равноденствие е официалният край на летния сезон. Астрономическата есен вече започва, а дните стават все по-къси, а нощите по-дълги. Скъсяването на деня продължава до зимното слънцестоене, което настъпва около 22 декември.

От астрологична гледна точка есенното равноденствие съвпада точно с навлизането на Слънцето в знака Везни, знака на баланса и помирението. Енергията на Везните е положителна и полезна, за да подредим мислите и действията си и така да се подготвим за навлизане в студения сезон.

Равноденствието играе важна роля в културата на всички цивилизации в миналото. Според някои вярвания равноденствието е денят на божественото равновесие, поради което всичко трябва да се балансира на тази дата. Време, когато трябва да се вгледаме в себе си и да видим дали сме доволни от постигнатите резултати в живота.

Есенното равноденствие е ден, който носи особена енергия. Имаме шанс да използваме тази енергия и силата на природата. Вътрешният глас и интуицията са особено силни, така че сега е моментът да придобиете нови знания. Този период се счита за много силен за ритуали.

Есента е времето да погледнете живота по нов начин и да намерите удоволствие в малките неща. Основната мисия на това есенно равноденствие трябва да бъде да отделите време за себе си. Прекарвайте повече време сред природата, на спокойствие, осъществете контакт със себе си. Осъзнайте за кои неща в живота сте благодарни.

Възможно е да се свържете с някои хора на по-дълбоко ниво. В сърцето си простете на тези, които са ви наранили и им изпратете любов. Всеки ден е възможност за ново начало. Есенното равноденствие е подходящ момент да направите нещо добро за другите. Покажете любов към вашите съседи, колеги, приятели, близки, хората около вас... Станете доброволци, помагайте на хората, които имат нужда от помощ.

Погледнете към небето и три пъти си кажете желанието, тъй като според народните вярвания то непременно ще се сбъдне.

Хризантемата се свързва с есента и есенното равноденствие. За родина на кралицата на есента се смятат Древен Китай и Япония. Дълго време те били достъпни само за кралски особи. Символизира власт, богатство, благородство. Хризантемата също има способността да хармонизира ин и ян в човека: жените стават по-женствени, а мъжете – по-мъжествени. Това цвете ще ви помогне да се свържете с вашите предци и да получите достъп до мъдростта отгоре. Нещо повече, хризантемата защитава и благославя вашия дом. Може да се използва в прочистващи ритуали или да се носи, за да ви предпазва от негативни и тъмни сили.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети