Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Езотеричното значение на Коледа

Хороскоп

Езотеричното значение на Коледа

Снимка:

От 21 декември, когато Слънцето влезе в знака Козирог в Северното полукълбо и започна зимното слънцестоене, започват да действат енергиите на любовта и сърдечната чакра. Подобно на приливите и отливите на океана, съществуват такива приливи и отливи на духовна светлина над Земята. Най-силна е тя в периода на Рождество Христово и ще продължи до Богоявление. За това и коледната нощ е истински най-святата нощ от годината.

Земята е най-близо до Слънцето и получава най-силно духовните вълни. Христовият импулс се ражда отново в човека, добавяйки светлина и засилвайки любовта в хората. Божествена светлина облива всеки един от нас. Всеки я усвоява според своето ниво на духовност. Време на даването. Това намира израз в даването на коледни подаръци. В този момент над Земята се носи най-много енергията на любовта. Дайте още каквото можете от себе си на близки, познати, на самотните хора. Давайки, ние усилваме аурата на духовните си тела.

Но какво е истинското значение на Коледа? Дали това са подаръците под елхата, светлините на прозорците, картичките в пощата, вечери със семейството и приятелите, чорапите, висящи в хола, поздравите и пожеланията? Коледа е време на голяма радост. Това е времето, когато Бог, показва голямата си любов към нас. Това може да е време на изцеление и подновена сила. Бог изпрати Сина си Исус на света, за да се роди. Раждането му донесе голяма радост на света. Пастирите, мъдреците и ангелите споделят вълнението си, знаейки за това велико събитие. Знаеха, че това не е обикновено бебе. Пророците са разказвали за Неговото идване стотици години преди това. Звездата се е спряла над Витлеем, само за да посочи пътя за тези, които търсят това специално дете.

Защо Бог изпрати Сина си в този жесток и труден свят? Той изпрати Исус при нас, за да може един ден да стане много важна част от историята. Неговата история е на истината, любовта и надеждата. Донесе спасение на всички нас. Без Исус всички щяхме да умрем в греховете си.

Исус се роди, за може един ден да плати цената за нещата, които сме направили, за нашите грехове. Библията казва, че всички са съгрешили. Всички ние сме родени с природата на греха. Правим неща, които не се харесват Бог. Чрез греховете на Адам и Ева всички ние сме наследили тази природа на греха. Трябвало е да се прекъсне това. Единственият път е бил чрез идването на Исус. Исус дойде, за да може да умре на кръста за всички наши грехове. Езотериците казват, че свещената кръв, която е капела от раните на Христос действа като хомепатично лечение на Земята.

Ако вярваме, че Исус е умрял за нашите грехове, можем да Го помолим да влезе сега в сърцата ни и да ни прости. Тогава ние ще сме пречистени и неговата жертва няма да е била напразна.

Погледнете Коледа по нов начин тази година. Това е времето да поканите Исус в сърцето си. След това ще имате „Весела Коледа“, а радостта и спокойствието, които ще получите, ще продължат през цялата година, когато се обръщате към Бог да удовлетвори всички ваши нужди.

Нека се помолим да дойдe вечен мир на нашата планета и за благоденствие на всички хора. Само така ще приближим Царството на Христос. Второто пришествие на Христос изобщо няма физически характер. През нашата епоха Христос започва да се проявява в етерния свят на Земята.

Весела Коледа!  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още