Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Фикус - магически свойства

Хороскоп

Фикус - магически свойства

Фикус - магически свойства - Tribune.bg
Снимка:

Фикусът създава семейна атмосфера

Родината на Фикуса е източна Азия. Там той не е декоративно, а промишлено растение - каучуково дърво - защото съдържа 15% каучук. В тропическите гори на Индия фикусът често израства в гигантско дърво. В стаята фикуса е неголямо дръвче с гланцирани зелени листа с овална форма.

Астролозите определят Фикуса като типичен Телец. Той е реалист, твърдо стоящ на земята. Фикусът създава семейна атмосфера и особено е подходящ за домове, където има „домашни тирани“, тъй като незабележимо за човек изтегля от него агресията. Разпространява атмосфера на благопожелателност, търпение и внимание на хората един към друг. Ако в пристъп на гняв  се втурнете в стаята, където расте фикус, то може да изпаднете в недоумение, защото ще престанете да разбирате, кое точно е предизвикало вашия гняв и причината ще започне да ви се струва нелепа.

Фикусът обича слънце, обилно поливане и свеж въздух. Растението жизнелюбец излъчва оптимизъм, изпълва атмосферата и подтиква към увереност в себе си и собствените сили. Дори и най-закоравелият песимист прихваща някаква доза здрав оптимизъм.

Фикусът расте бързо и е дълголетник сред света на стайните растения. Удивително бързо се адаптира към промени. Това строго растение-възпитател ни учи на взискателност първо към себе си, после към другите. Отучва ни от потребността да делим своите проблеми и неприятности с другите, излекува ни от чувството на самосъжаление. Помага рационално да разпределяме силите и времето си, така че  може да се препоръча на мениджъри и ръководители. Фикусът още ни заставя да носим отговорност за думите си.

Растение-логопед, което лекува от заекване. Ако вие изпитвате затруднение при подготвяне на публично изказване, пробвайте първоначално вашата реч пред фикуса. Ако той не пожълтее и не опадат листата му, значи и публиката ще се отнесе благосклонно към вас.

Няма да е лошо да поставите фикус в зала за каланетика и гимнастика, това растение призовава към развитие на гъвкавост. Добро е и за болници, особено в травматологични отделения, тъй като способства за бързо срастване на костите. Енергията на фикуса влияе върху физическото, психическото и духовното състояние. Пробужда свръх съзнанието и висшата проницателност, т.н. интуиция. Фикусът не само поглъща отрицателните емоции, натрупани в жилището, но и помага за разрешението на заплетени житейски проблеми. Дава надежда за бъдещето. Има такова поверие, че ако бездетна жена мечтае да роди дете, ако отглежда в дома си фикус, то скоро тя ще забременее.

И накрая фикусът е свещено дърво на будизма. Счита се, че именно в сянката на гигантски фикус е станало превъплъщението на Буда.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети