Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Годината на водния тигър започва днес

Хороскоп

Годината на водния тигър започва днес

Годината на водния тигър започва днес - Tribune.bg
Снимка:

На 1 февруари 2022 година започва новата лунна година по китайския зодиак – годината на водния тигър. Китайската Нова година, наричана още пролетен или лунен фестивал, продължава седмица. Традиционно семействата се събират за този повод: има много добра храна и децата получават парични подаръци в червени пакети.

Има различни легенди. Една от тях е, как Нефритеният император веднъж седял при реката и викал различни животни при себе си, за да отпразнува новата година с тях. Постепенно се явили дванадесетте животни от знаците на китайския зодиак. Редът, в който са дошли животните, е същият ред, в който се редуват знаците на зодиака и днес.

На знаците на зодиака също се приписва отделен елемент: огън, вода, метал, земя и дърво. В резултат на това идентични комбинации от зодиакални знаци и елементи се срещат само на всеки 60 години.

2022 година е на водния тигър: третото животно от китайския зодиак. Според легендата, той дошъл трети по ред на брега на реката при Нефритения император. Годината ще бъде белязана от стихията на водата. Това означава гъвкавост и откритост, рационалност и независимост. Всички силни черти, които могат да бъдат свързани с тигъра. В текстове от династията Хан (от 206 до 220 година от н.е.) тигърът се нарича „цар на всички живи същества“. Причината, поради която лъвът не е боготворен като цар, както на Запад, е че е имало много тигри в древен Китай, докато лъвовете са били почти неизвестни. 

Годината обещава да бъде благоприятна, вълнуваща и изпълнена с много събития. Шансовете за успех са много положителни. Но също така е препоръчително да се носят амулети за късмет – фигурки на тигър например. Цветовете, които обещават късмет са синьо, сиво, бяло и оранжево. Добрите числа са 1, 3 и 4. Важни посоки са юг, север и изток. Цветята, предназначени да носят радост и благословии, са жълтата лилия и метличината.

Внимание и предпазливост са необходими през годината, защото тигърът също означава нещо непредвидено, неочаквано. Ето защо е препоръчително за родените в годината на тигъра, но и за другите знаци на зодиака, да се съобразяват със следните аспекти: В годината на тигъра кафявият цвят и числата 6, 7 и 8 трябва да се избягват колкото е възможно повече. Месеците януари, април и май също трябва да се третират с повишено внимание. Точно както могат да се постигнат значителни печалби, има риск всичко да бъде загубено с един замах. Поради това е препоръчително да се правят провизии и по-специално да се натрупват финансови резерви. Това води до повече сигурност и спокойствие.

За сферите на брака, любовта, семейството и партньорствата 2022 е важна година. Решенията трябва да се вземат заедно, за да се избегнат спорове. На здравето също трябва да се обръща нужното внимание.

Годината на водния тигър носи ян водна енергия, което означава постоянно течаща вода. Тази енергия означава жизнена и жива енергия. Използвайте тази година, за да направите нови планове и да осъществите целите си. За да бъде тази година успешна, бъдете смели и мислете стратегически. Може да се реализира успех през годината, независимо в коя област и от кой зодиакален знак, но все пак мотото на тигъра е: „Ако не рискуваш, нищо няма да спечелиш!“                              


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати