Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Годишен хороскоп за 2023 година от Ивелина Пенчева

Хороскоп

Годишен хороскоп за 2023 година от Ивелина Пенчева

Годишен хороскоп за 2023 година от Ивелина Пенчева - Tribune.bg
Снимка:

Хороскоп за годината - 2023 г. от Ивелина Пенчева

Подготвяме се за ново начало, за нова глава от живота. Сега е нашият шанс да започнем всичко отначало. Вселената отваря вратите си и ни изпраща енергията, от която се нуждаем, за да направим необходимите промени в настоящето, за да можем да се насладим на приказно бъдеще.

Овен – През новата 2023 година предстои нов етап и нови перспективи. Всички промении катаклизми в живота ви, които се случват напоследък, ще приключат и ще намерите дългоочакваната стабилност. През тази година, цялото внимание е насочено към кариерата и професионалните мечти. Може да се окажете на напълно нов път, така че се пригответе за интересни изненади от звездите.

Не тъгувайте за миналото: вашият нов етап е много по-добър и по-интересен от предишния. Късметът ви се усмихва, пред вас ще се открият много нови възможности. Следвайте сърцето си, ходете на пътувания и пътешествия, запознавайте се с нови хора. Не се страхувайте да започнете нещо от нулата, да направите нещо ново или да промените драматично плановете си - сега всички пътища са отворени за вас.

Идва момент, когато трябва да обърнете специално внимание на здравето си. Ако осъзнаете, че не всичко е наред с вашето благосъстояние, не упорствайте, не мислете, че „ще мине от само себе си“. Душата ви се нуждае да проявите своята мъдрост, за да вземете най-добрите решения за вас. Бъдете търпеливи и не бързайте. Вслушайте се в сърцето си и се оставете да бъдете водени от интуицията.

Със сигурност това е важна година и за чувствата и в много случаи най-хубавото нещо, което може да се случи, ще бъде да се влюбите, да намерите правилната душа, която може да живее до вас. Всъщност Юпитер във вашия знак до средата на май потвърждава, че ако вие сами искате да поемете юздите на любовния си живот, планетата на късмета ще ви помага.

Телец – 2023 година ще бъде силна и интензивна година за вас. Сега е време да погледнете назад към всичко, което сте направили, и да си направите една равносметка. Постигнато е много, но с времето можете да постигнете още повече. Не трябва да се започват нови големи неща – още не им е дошло времето. Единствените изключения са случаите, когато сте напълно уверени в способностите си и залозите са много високи. Но дори и тогава не забравяйте, че можете не само да спечелите всичко, но и да загубите всичко.

През тази година ще вземате важни решения, както в личен, така и в професионален план.  Най-важното е да не се страхувате от промяната, а да се оставите на тази подемна вълна и да видите какво ви е подготвила съдбата.

Уран, който е във вашия знак, ще продължава да ви предизвиква и понякога ще ви принуждава да правите промени – желани и нежелани. През втората половина на годината планетата на изобилието и късмета Юпитер ще помогне на много от вас да подобрят материалното си състояние. Но периодите на слънчеви и лунни затъмнения могат да донесат трудности и да предизвикат промени, които ще ви накарат да преразгледате отношенията си с парите.

В "малките" и битови дела ви очаква успех. Някои дребни желания скоро ще се сбъднат сами, дори и без вашите усилия. Възможно е да потърсите хора от миналото, да се опитате да възстановите взаимоотношенията и да простите на тези, които са ви наранили. Душата ви трябва наистина да се излекува. Простете всичко, което трябва да простите, но продължете по пътя си.

Близнаци – 2023 година ще е една активна и динамична година. Пред вас ще ви се открият много възможности, дори повече, отколкото заслужавате. Ако ги управлявате правилно и разумно, можете да направите живота си просто прекрасен. Дали обаче ще успеете? В края на краищата, някои от „милостите“ на Съдбата са в опасност просто да изчезнат напразно, тъй като трудно ще ги разпознаете. Някои перспективи може да се провалят, защото решавате, че те ще се развият сами, без вашето активно участие. Да, ама не.

Действайте креативно, а не разрушително. Имате голямо вдъхновение и въображение, така че се възползвайте от тях. Бъдете по-внимателни през тази година и дръжте очите си отворени на четири, за да избягвате клопките, свързани с хора и ситуации в професионалната област, които могат да повлияят негативно на кариерата ви.

Вие се намирате там, където трябва да бъдете и вървите по пътя, по който искате да вървите. Може да откриете в себе си скрити таланти, които не сте знаели, че имате. Намерете време и прекарайте повече моменти насаме, за да преоткриете себе си и да разберете кои сте и какво искате от живота.

2023 година има силни духовни конотации за вашия знак, ако вземем предвид факта, че Юпитер преминава през вашия дванадесети дом  след 15 май. Душата ви трябва да се свърже със сърцето и ума ви, за да могат заедно да ви помогнат да изживеете най-хубавата година от живота си. Съсредоточете се върху истинските си желания. Бъдете себе си и не се страхувайте да правите промени, които смятате, че наистина си заслужават.

Рак – 2023 ще бъде интензивна година за вас, с много духовни трансформации. Много неща ще се променят и вие ще растете повече от всякога. Ще се развивате прекрасно. Щастливата планета Юпитер до средата на май е във вашия амбициозен десети дом на кариерата и ви обещава голямо професионално развитие и признание. Може да почувствате, че боговете на късмета ви следват, предлагат ви подкрепата си и идват пълни с обещания за награди и напредък в кариерата.

От края на март до 20 май, огненият Марс ще пребивава във вашия знак, поради което трябва да сте внимателни, защото ще трябва да се справяте с разногласия и напрежение в отношенията си, както професионални, така и лични. Сатурн от време на време може да ви причинява вътрешен смут и дискомфорт, който от своя страна може да доведе до емоционално дистанциране от хора, с които сте били близки преди.

2023 г. може да отбележи период на вътрешно обновяване и откриване на нова гледна точка към духовността. Възможно е също някои да преминат през периоди на остър мистицизъм или да имат желание да четат, да учат, да изживеят нови духовни и философски течения. Астралният контекст на годината ви дава остра интуиция и най-добрите възприятия, а сънищата могат да бъдат повече от всякога носители на послания от подсъзнанието.

Душата ви иска да не се предавате пред трудностите. В живота има и хубаво и лошо. Пътят е труден, но не и невъзможен. Намерете мечтите, които ви карат да се чувствате така, сякаш наистина живеете и се борите за тях.

Лъв – 2023 година носи много интересни изненади за вас, така че се пригответе за истинско приключение. Годината обещава да бъде бурна. Много неща ще предизвикват буря от емоции, някои обстоятелства ще предизвикват желание или дори необходимост да възразявате, да спорите, да се борите с тях. Бойното настроение много често ще работи за вас, а не против вас. В крайна сметка ще се радвате на голяма жизненост, воля за победа и постижения. Предстоят положителни повратни точки, привидно случайни събития и големи възможности.

Професионалната дейност ще стане най-важната част от живота ви. Ще искате да работите, мотивацията за това ще е силна. Съответно ще сте готови да подхождате към задълженията си дисциплинирано и отговорно. Тази година парите могат да се окажат истинска пречка за вас. Това може да се дължи например на факта, че финансовите ви амбиции ще надхвърлят вашите възможности.

Ще трябва да се борите много със собствената си природа, защото най-накрая ще разберете, че страстите далеч не винаги са оправдани, че готовността за поемане на рискове често не е оправдана, че повишената емоционалност е път към стреса.

Динамиката на отношенията може да бъде насочена както в положителна, така и в отрицателна посока за вас. Ключът към щастието във вашия случай е любовта. Но просто не я приемайте за даденост. Факт е, че през тази година сте емоционално уязвими и ако успеете да се насочите в посока на любовта и положителните реакции към хората, с които съдбата ви е сближила, тогава ще можете да направите връзката си с тях по-силна и интересна.

Дева – 2023 година е изненадващо добра година за вашия зодиакален знак! Новата година идва с добри новини на всички нива за вас! Планетарните транзити, които ще се случат през следващите 12 месеца, ще работят във ваша полза.

През тази година би било много хубаво да се научите да признавате грешките си, да ги анализирате и да правите изводи, при това за предпочитане бързо и обективно. Ще бъде трудно, могат да възникнат неочаквани проблеми; дори е възможно да ви дойдат мисли за несправедливостта на живота, за сложната карма; което може да доведе някои до депресия. Ще има риск от големи финансови затруднения. Но трябва да сте наясно, че вината за тях ще лежи основно на вашите плещи. И тези проблеми ще бъдат създадени от вашата упоритост, инертността на някои идеи и понякога, склонността да откажете предложена помощ или рамото, на което може да се облегнете.

Вярно е, че ако си направите желаните изводи от написаното, тогава много недоразумения могат да бъдат избегнати. Освен всичко друго, трябва да сте изключително внимателни към новите финансови идеи и планове. Тази година е много опасно да бъдете прекалено консервативни и да се съпротивлявате на иновациите. Упоритостта и нежеланието да продължите напред със сигурност ще доведат до факта, че ще изостанете.

Тази година ще се разделите с онези, които ви задържат в развитието, чието присъствие до вас ви оковава и ви пречи да продължите напред. 2023 година ще изведе вашите междуличностни отношения на преден план, тъй като изглежда, че ще има допълнения, реорганизации и нови промени в тази област. Може внезапно да срещнете сродна душа, някой с който да имате еднаква житейска философия и духовен живот. Но не очаквайте принца или принцесата на бял кон.

Везни – 2023 година ще бъде година на нови начала за вас. За мнозина старите врати ще се затворят и ще се отворят нови. Вселената ви изпраща много красиви възможности през новата година, но за да им се насладите, трябва да се откажете от миналото, старата версия на себе си и да приемете промяната пред себе си. Вие сте там, където трябва да бъдете.

Пред вас ще се открият различни възможности в професионален и личен план. Ще имате възможност да се разшири влиянието ви в работата и да обогатите средата си с нови хора. Вашата смелост, съвест и сила карат другите да ви приемат за лидер, печелейки престиж и признание. Дръжте се възможно най-дискретно и действайте  възможно най-умно и дипломатично.

Поемете отговорност за личния си живот. Ако сте човек, който твърде много се раздава и оставя себе си настрана, време е да смените предавките, тъй като това дестабилизира живота ви. Потърсете баланса. Освободете се от старите разочарования и се излекувайте от миналото, за да отворите сърцето за любовта отново. 2023 година ще е хубава година за личния живот, защото идва с много нови хора, със специални приятелства, с душевни взаимоотношения.

Фокусирайте се върху целите си и колкото по-позитивни сте, толкова повече ще постигнете.  Юпитер ще ви насърчи по отношение на връзките и партньорствата, като ви носи възможности за създаване на съюзи и приближаване до осъществяването на вашите мечти и цели. Душата ви иска да сте силни, за да преодолее трудните времена и да повярвате, че Вселената има прекрасен план за вас.

Скорпион – Годината на Марс ще бъде вашата година и идва с много нови възможности. Планетата на късмета Юпитер изпраща вятър във вашите платна и носи увереност и надежда, работа и пари. Тази година ще преживеете процес на „дипломиране“ след почти две години на дълбока трансформация, която ви накара да се освобождавате от кармичните слоеве. Южният възел напуска вашия знак на 17 юли и с това процесът на преоткриване и лична еволюция приключва. Ще откриете, че процесът си е заслужавал, защото сте успели да възстановите чувството си за цел и индивидуалност.

Тази година може да бъде време на изпитание за вас. Ще има изкушения, не са изключени и провокации. Вероятно ще се опитвате да манипулирате някого, или да кривнете от правия път, защото такъв път ще изглежда най-краткият. Рискувате да станете жертва на собствените си слабости. Ще трябва да съберете цялата си воля и здрав разум, за да убедите себе си, че здравословното хранене, нормалният режим на сън и почивка са в основата на вашето дългосрочно здраве.

Любовният живот обещава да бъде бурен и изпълнен с емоции. Сексуалността просто ще витае във въздуха около вас. От вас се изисква малко повече търпение, без да насилвате нещата. Когато Сатурн се премести през март във вашия пети дом, ще изисква да се държите по-зряло и сериозно. Не се изненадвайте, ако през 2023 г. се почувствате привлечени от някой, много различен от обичайния ви „тип“, или ако решите да изследвате напълно нов модел на връзка. Това е годината за разчупване на калъпа. Душата ви иска да се научите да бъдете по-оптимистични, да се доверите на плана, който божествеността е подготвила за вас и да не се притеснявате толкова много от нищото.

Стрелец – Пригответе се за една година с много красиви и интересни за вас промени. Ще има дни, в които вече няма да разбирате какво се случва с живота ви, но всичко ще бъде прекрасно. Душата ви иска да намерите сили да се борите за мечтите си, независимо от препятствията, които ще застанат на пътя ви. Не се отказвайте от това, което някога сте искали. Тази година вашата управляваща планета, Юпитер, може да ви помогне да постигнете известна слава или голям професионален успех до 15 май.

Сатурн ви съветва да бъдете по-уважителни и отговорни към тялото си. Също така потърсете баланс, когато работата става твърде много за вас, може би като медитирате, правите много разходки сред природата, отваряте ръцете си с дланите нагоре и по този начин поглъщате нови енергии. Обърнете внимание на коренната си чакра, тази в областта на опашната кост. Включете клекове в тренировката си или ходете боси по тревата.

Отношенията, които са работили в автоматичен режим, могат да претърпят драстична промяна. И вашата нужда от себеоткриване и независимост може да бъде катализатор за тази промяна. През ретроградният период на Венера от 22 юли до 3 септември, трябва да се възползвате, за да изясните дългосрочните планове, които имате с партньора си. През първото четиримесичие може да разцъфти нова романтика, но можете също така да решите да официализирате връзката си. В края на лятото Северният възел ще активира вашата зона на страст и романтика. Това може да предизвика нови любовни връзки и дори бременност за жените. От юли до декември може също да привлечете нов партньор, така че свалете гарда и покажете чувствата си.

Козирог – 2023 година за мнозина ще бъде добра година. Най-смелите ви идеи имат всички шансове да станат реалност, благодарение на вашата упоритост. Основната ви грижа ще бъде изграждането на стабилна икономическа основа. Благоволението на съдбата тази година ще се изрази в това, че ще имате значителни шансове да забогатеете. Но за вас тази ситуация може да бъде труден тест, защото почти всички задачи, които ще възникнат във връзка с това, ще се окажат напълно непознати за вас. И няма да сте 100% сигурни, че вървите в правилната посока. Добре е обаче да сте изключително внимателни, защото възможностите няма да се видят от пръв поглед. Нищо няма да падне наготово от небето. Това ще бъде година, в която ще работите повече от всякога за мечтите си.

През пролетните месеци, особено през април, са възможни определени здравословни проблеми, така че би било добре да обърнете повече внимание на този аспект. Научете се да бъдете по-нежни и грижовни към себе си.

Ако вече сте се сдобили с половинката си, то тази година ще успеете да постигнете значителна хармония в отношенията си. Нивото на взаимното ви доверие ще се повиши, ще ви бъде приятно да се грижите един за друг. Ако все още сте необвързани, тогава имате голям шанс да срещнете този единствен човек. Основното нещо е да вярвате в своята привлекателност и смело да установявате контакт с тези, които харесвате. Душата ви иска да няма повече съмнения в сърцето ви. Вярвайте, че можете да продължите напред. Борете се за това, което искате.

Водолей – В годината на Марс получавате много нови шансове и възможности. Успехът при вас ще дойде бавно, но сигурно. Имате всички основания да сте оптимисти, защото 2023 година ще бъде успешна за вас.

Възможно е да има някои неочаквани промени в плановете ви за близкото бъдеще. Юпитер прекарва до 15 май в знак Овен. През този период се засилват оптимизмът, нуждата от приключения и желанието да научите повече неща; разширява перспективата ви за света и вашите възможности за развитие. Шансът е на ваша страна през цялата година, но много пъти вие сами правите късмета си, благодарение на вдъхновението и постоянството, които проявявате.

През последните два месеца на 2023 г. е препоръчително да положите съзнателни усилия, за да се успокоите и отпуснете. Време да подредите мислите си и търпеливо да анализирате, спокойно, цялата информация, данни и новини, които идват до вас. Важно е да избягвате клюки, грандиозни обещания и словесна агресия и да внимавате как и къде шофирате, тъй като рискът от нараняване е по-висок от обикновено. Стремете се да намирате умствен, физически и емоционален баланс чрез разходки сред природата, пътуване или духовни практики. С Юпитер в Телец, след май, трябва да следите внимателно сладките си пристрастия, тъй като вероятно ще имате желание да си хапвате повече по време на този транзит.

От юли нататък Северният възел осветява вашата приятелска зона и социален живот, така че можете да срещнете нови хора. Дългият престоят на Венера в Лъв, а оттам и във вашия дом на взаимоотношенията, ще ви помогне да изживеете едно изключително чувствено лято, изпълнено със забавни моменти и комбинация от емоционална хармония и любовна страст.

Риби – 2023 година ви носи промени, които вече са започнали през предходната. Промените са свързани преди всичко в личен план, но и с работата. Вселената има невероятно красиви планове за вас, но трябва да й позволите да ги приложи и да ви ги покаже. В работата това може да бъде една доста продуктивна година. 2023 обещава да повиши вашата популярност, но също така вашите приходи и активи, особено ако сте готови за нови отговорности и да се позиционирате по-високо.

Когато Марс влезе в сектора на здравето от средата на май до средата на юли, може да ви донесе здравословни проблеми. Време е да промените някои навици. Пазете се от неволни наранявания и резки движения. Ще се нуждаете от повече почивка. Когато имате почивни дни, използвайте ги разумно. Избягвайте да се самолекувате.

Периодът между май и декември предвещава вълнуващо пробуждане за вашия социален живот, включително нарастване на популярността на необвързаните Риби. Като цяло 2023 година ще бъде положителна. Всички пътища ще ви изведат до успеха, ако сами не се изключите. Мнозина мечтаят среща с истинска любов и ще я имат, други са предопределени да забогатеят, а трети ще направят шеметна кариера или ще намерят работа, която харесват. Можете да постигнете всичко, което сте си пожелали. Но не трябва да разчитате само на късмета. Той, разбира се, няма да ви изостави, но няма да ви следва сляпо по петите. Вие също трябва да положите необходимите усилия, труд и постоянство. И най-важното е да не се отказвате. Душата ви се нуждае да спрете да се борите срещу собствената си съдба. Направете крачка назад и позволете на божествеността да ви покаже какъв е пътят, по който трябва да продължите.

*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забраненоПоследвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети