Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Грижа за ноктите

Хороскоп

Грижа за ноктите

Грижа за ноктите - Tribune.bg
Снимка:

Луната влияние върху нашата планета и нейните жители. Тя въздейства не само върху общото състояние на човек, но и върху най-малките детайли в тялото му, включително растежа на ноктите. Ето защо, преди да отидете на маникюр, е важно да вземете предвид някои фактори, свързани с позицията на Луната.

Луната постоянно мени местоположението си, като преминава през различните зодиакални знаци, всеки от които е отговорен за определена енергия.

Знаците на зодиака Козирог, Лъв, Дева, Водолей влияят положително на процедурата за маникюр.

Всякакви манипулации с ноктите са противопоказани, когато Луна преминава в следните зодиакални знаци: Близнаци, Рак, Риби.

Останалите знаци са неутрални, подходящи са за заздравяване на ноктите или лесна грижа.

Фазата на Луната също има значение. Ако искате да растат ноктите ви по-бързо, тогава е по-добре да ги подрязвате на растящата Луна, тъй като тази фаза има положителен ефект върху скоростта на растежа.

На намаляваща Луна ноктите ще растат или с неутрална скорост, или малко по-бавно.

Що се отнася до новолунието и пълнолунието - в тези дни се препоръчва да се изоставят манипулациите с остри инструменти. Старайте се да изключите рязане на кожичките няколко дни преди и след периода на посочените дни.

Има едно правило за рязане на ноктите, което никой не може да обясни защо е така, но ноктите заздравяват, ако се подрязват или изпиляват всеки петък след залез слънце.

При Луна в Близнаци - маникюрът е строго противопоказан! Всякакви манипулации с ноктите могат да бъдат не само безполезни, но и опасни. Откажете се от процедурата за рязване на кожички. Направете масаж на ръцете и пръстите, подхранете кожата на ръцете с лек крем.

При Луна в Рак  - маникюрът е противопоказен. Ако искате да отрежете ноктите си, направете го в друг ден, тъй като ноктите стават чупливи и се разцепват.

При Луна в Дева – подходящо време за създаване на модерен маникюр. Ще останете във възторг от резултата.

При Луна във Везни - Не рисувайте ярко ноктите, спрете се на пастелни нюанси. Можете да направите маникюр, ако отидете при проверен и доказан специалист.

При Луна в Скорпион – не се препоръчва използване на ванички за ръце. Така можете да навредите на ноктите си, ако провеждате водни процедури. Голяма е вероятността да получите обратен резултат.

Луна в Стрелец - Опитайте някои специални грижи за ноктите. В тези дни можете да излезете от рамките на обичайното. Процедурата за премахване на кожичките е опасна. През този период кожичките се препоръчва само да се навлажнят с масло и просто да се избутат.

За месец Юни

Най-благоприятните дни за маникюр са - 24, 25, 26, 27

Добри дати за работа с ноктите  -  7, 8, 9, 10, 11 (до 12:35ч)

Неутрален ефект върху състоянието на ноктите -  14, 15, 16, 17, 18, 23 (след 15:40ч), 28, 29, 30

Най-неблагоприятните дни за маникюр – 11 (след 12:35ч), 21, 22, 23 (до 15:40ч)

Неподходящи дни за промяна на външния вид на ноктите - 12, 13, 19, 20


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати