Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Грижи за очите

Хороскоп

Грижи за очите

Снимка:

Чудесен ефект имат компресите за уморени или възпалени очи

Когато Луната е в знак Овен – зоната на главата, както очите, ушите и устата са най-чувствителни. Препоръчва се през това време да се избягва носенето на контактни лещи, а ако се носят, да не се оставят твърде дълго в очите.

Да не се оперират очите, когато Луната преминава през знак Овен, също когато е растяща.

Хората, които са късогледи могат значително да подобрят зрението си като използват  дните на Овена за упражнения на очите.

Чудесен ефект имат компресите за уморени или възпалени очи. Ако имате възможност, направете сега нещо добро за очите си. Много добре действа компрес от лайка, поставен върху очите.

При възпалени очи се взема среда от бял хляб и се потапя в чисто домашно вино и с нея вечер се налагат очите. Прави се лека превръзка.

Една бабина рецепта за уморени очи: Затворете очи и намажете клепачите със собствената си слюнка – сутрин на гладно преди да сте закусили при намаляваща Луна.

Капане на капки на прясна и още топла урина в очите е едно много древно изпитано и ефикасно средство.

За сияещи очи – запарете една шепа листи от резене с 1/2 л вряща вода, оставете да кисне три часа и прецедете. Дръжте очите потопени във ваничка. Тази отвара ободрява уморените очи. Може да се направи и компрес.

Същата рецепта може да се използва с равни части изсушени листа от магданоз или розов цвят, листа от теменужка, розмарин или метличина.

Очанката е много подходяща и ефикасна за засилване на зрението. Външно се използва за компреси на очите при гурели, сълзящи очи и др. Приготвя се запарка от 2 супени лъжици очанка и 500 гр вода. След изстиване се прецежда и се пие по 100 гр 4 пъти преди ядене.

Миене на очите с хладен чай от невен усилва зрението.

Слаби очи се подсилват, когато затворени клепачи често се мажат с прясно изцеден сок от корени на аир. Сокът се оставя няколко минути да подейства и след това се измиват клепачите със студена вода.

При подпухнали очи се препоръчват компреси от подбел.

Очни вани

Според заболяването очните вани биват студени и топли.

Студените вани се практикуват при отслабнало зрение, но здрави очи. Лицето се потапя в студена вода и очите се отварят за 10-15 секунди. Главата се вдига и след една минута процедурата се повтаря.

Топлите вани се практикуват при възпалителни заболявания и отоци. Във ваната се добавя отвара от копър или очеболец. Процедурата е същата.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още